ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: Ζητούν την άμεση κατεδάφισή του

ka 36 3 850x460 1

SOS απευθύνουν οι δημότες της Πάτρας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το θέμα του παλαιού κτιρίου υπηρεσιών λιμένος που βρίσκεται στο παλαιό λιμάνι, δίπλα από την Ιχθυόσκαλα.

Σύμφωνα με πολλούς Πατρινούς που περνούν από εκεί το κτίριο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, όχι μόνο στους εσωτερικούς του χώρους που έχουν καταστραφεί, αλλά και στους γύρω χώρους του που συχνά – πυκνά αποτελεί ένα πρόχειρο μίνι καταυλισμό για ομάδες σκηνιτών ρομά.

Πέρα από αυτό υπάρχει ακόμα πιο ορατός κίνδυνος για την κατάρρευση του κτιρίου φαντάσματος που είναι ετοιμόρροπο και έχει λεηλατηθεί από ομάδες ρομά που του έχουν αφαιρέσει μέταλλα , αλουμίνια και χαλκό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με Πατρινούς στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου εξακολουθούν και βρίσκουν καταφύγιο ομάδες προσφύγων που έχουν διωχθεί από τον χώρο του Λαδόπουλου και της Πειραϊκής Πατραϊκής, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι την διαχείριση του κτιρίου την έχει ακόμα η λιμενική αρχή και δεν της έχει δοθεί, όμως ακόμα και να είχε αποκτήσει την ευθύνη του, λίγα πράγματα θα μπορούσε να κάνει αφού το όλο θέμα σχετίζεται με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Ως γνωστόν το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει στο πλαίσιο της ανάπλασης την κατεδάφιση του και την θέση του θα πάρει τοπόσημο που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Οπότε για να υπάρξει μία λύση με το θέμα του κτιρίου “φαντάσματος” θα πρέπει να προχωρήσουν δύο διαγωνισμοί, ο ένας που θα αφορά την κατεδάφιση του και ο άλλος τον διαγωνισμό για το τοπόσημο.

Για να φτάσουμε όμως στους διαγωνισμούς (ξεχωριστοί από τον διαγωνισμό της ανάπλασης) απαιτείται η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των δύο έργων και φυσικά ο ανάλογος χρόνος που πάντα χρειάζεται για να τρέξουν οι διαδικασίες.

Το ερώτημα που απευθύνουν δεκάδες πολίτες είναι το εξής: Μέχρι τότε τι θα γίνει με ένα κτίριο φάντασμα που εγκυμονεί κινδύνους και που αποτελεί εστία μόλυνσης για την παραλιακή ζώνη της Πάτρας;

Σημείωση: Το κτίριο δεν είναι στέγαστρο. Αν πέσει από μόνο του εκτός από τις ζωές που θα πάρει μαζί του θα φέρει καταστροφή στον χώρο του παλαιού λιμανιού. Οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο να επισπευστούν οι διαδικασίες ακόμα και πριν από την ανάπλαση…

You may also like

Comments are closed.