ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

“Παναγιώτης Καρατζάς”: “Κανένας βαθμός αυτοδιοίκησης δεν χρηματοδότησε το εγχείρημα”

125019908 836191517144210 2237761317576627751 n 800x400 1

Η απάντηση της ΑΜΚΕ – Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς»  σε ανάρτηση του Δήμου Πατρέων στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Το Άγημα Παναγιώτης Καρατζάς , διοργάνωσε στις 23 Οκτωβρίου 2022 μία εορταστική εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Πάτρας το 1828, που προάγει το όραμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, να σχεδιαστεί η ελεύθερη Πάτρα, όπως και έγινε, στα πρότυπα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Είναι λυπηρό τις τελευταίες μέρες, μία λαμπρή γιορτή για την πόλη, να σκιάζεται από προβοκάτσιες εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών φραξιών, με σκοπό το διχασμό των ελλήνων πολιτών. Είναι λυπηρό επίσης ο Δήμος Πατρέων , επίσημα από τη σελίδα του στο facebook να προωθεί δηλώσεις, χωρίς έλεγχο των πληροφοριών και επαναλαμβάνοντας ψευδή και ανεπιβεβαίωτα γεγονότα, εμπλέκοντας έτσι την πόλη σε μικροπολιτικά παιγνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι απλοί άνθρωποι του λαού χρηματοδότησαν την οργάνωση και τη φιλοξενία των καλεσμένων μας, αναβιωτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα αλλά και των τοπικών λαογραφικών συλλόγων.

Κανένας βαθμός αυτοδιοίκησης δεν χρηματοδότησε το πρωτόγνωρης μορφής αυτό εγχείρημα για τη πόλη μας, όπου παρέστησαν 300 περίπου άτομα με τη παραδοσιακή ελληνική φορεσιά τους, οι περισσότεροι αρματωμένοι με κειμήλια του Αγώνα.

Η εκδήλωση δεν είχε κάποιο πολιτικό χρώμα και ως εκ τούτου ουδείς επίσημος εκφώνησε χαιρετισμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, καμία δε κατάθεση στεφάνου δεν έγινε, πλην των 3 ορισμένων από τους τελετάρχες: Εκκλησία – Διοίκηση – Λαός.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και όταν αυτοί τελείωσαν άπαντες αποχώρησαν.  Υπάρχει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, που κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο και τις προσωπικές σελίδες στα social media των συμμετεχόντων.

Η καπηλεία της δόξας της γιορτής των Πατρινών από άφρονες συμπολίτες μας μετά το πέρας της εκδήλωσης και με δική τους πρωτοβουλία είναι καταδικαστέα από το Άγημά μας. Το άγημα ιστορικής αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» αποτελεί μία νόμιμα ιδρυθείσα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με κύριο σκοπό την διαφύλαξη και προαγωγή της ιστορίας μας.

Στα πλαίσια αυτά αναλάβαμε την πρωτοβουλία της εν λόγω γιορτής και την πρόταση να θεσμοθετηθεί ως επίσημη αργία της πόλης, με εξωστρέφεια και ως μοχλό ανάπτυξης.

Φύλαξη μνημείων δεν υποστηρίζουμε και καταδικάζουμε κάθε είδους βανδαλισμό τους. Απέχουμε από πολιτικά παιγνίδια και θρησκευτικές διαφορές.

Η συμμετοχή , η υποστήριξη και η αποδοχή του ευρύτερου πατραϊκού λαού της πρωτοβουλίας μας ανέδειξε μία πλατιά και ισχυρή δυναμική ,  που μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε όλοι μονοιασμένοι για το καλό της πόλης μας, ώστε να αποκτήσει κάποια στιγμή τη θέση που της αρμόζει, το οποίο ήταν και το βαθύτερο νόημα της εκδήλωσης».

Με εκτίμηση – Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς»

You may also like

Comments are closed.