ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγιωτόπουλος: Μην περιμένετε έως τον Σεπτέμβριο, εμβολιαστείτε!

emvoliastiko kentro patra eisodos
Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν αποδίδουν ο στιγματισμός, οι κατηγορίες και η ένταση.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να εξαντληθεί η συζήτηση και τα επιχειρήματα αλλά και προσωπική επαφή για να απαντηθούν τα εξειδικευμένα ερωτήματα, οι απορίες, οι δισταγμοί και οι ενστάσεις πολλών ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Όπως είπε χρειάζονται μέτρα όπως αυτά που δίνουν πρόσβαση στους εμβολιασμένους σε ορισμένες δραστηριότητες ή τους δίνουν τη δυνατότητα να μην κάνουν self test. Αυτές οι δυνατότητες, συνιστούν φυσική συνέπεια της επιλογής τους να εμβολιαστούν.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Δέλτα που είναι πολύ πιο μεταδοτική, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, αλλά και επειδή τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται λιγότερο.

Υπενθύμισε παράλληλα τις εκτιμήσεις των ευρωπαίων ειδικών σύμφωνα με τις οποίες θα γίνει κυρίαρχη έως το τέλος Αυγούστου.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέστησε στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο αλλά πρέπει να μην αφεθεί χώρος στο στέλεχος Δέλτα να επεκταθεί.

You may also like

Comments are closed.