ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιες 2021: «Σφαγή» για 100.000 υποψήφιους

Facebook
Twitter
Μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, θα είναι η φετινή για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» για τα παιδιά είναι η ξαφνική καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και μάλιστα μεσούσης της σχολικής χρονιάς και με τα σχολεία κλειστά, αλλά και η κούραση και το τεράστιο άγχος, που έχουν οι μαθητές της Γ΄ λυκείου οι οποίοι πέρυσι και φέτος βρέθηκαν για πάρα πολλούς μήνες εκτός σχολικής τάξης και εκτός φροντιστηρίων.

Το σίγουρο είναι ότι τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, ούτε ότι φέτος χιλιάδες μαθητές οι οποίοι έχουν μέτριες ή χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια, όπως έγινε πέρυσι που περίπου το 88% των μαθητών εισήχθη στα ΑΕΙ, ποσοστό που φέτος μόλις και μετά βίας θα φτάσει στο 65%.

Όμως το υπουργείο Παιδείας δεν δείχνει καμία διάθεση να κάνει «πίσω» έστω για φέτος και ήδη επεξεργάζεται τους πίνακες που έστειλαν όλα τα ΑΕΙ της χώρας, όπως ήταν υποχρεωμένα με τον συντελεστή ΕΒΕ, που επιθυμούν για κάθε ένα από τα τμήμα τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι φέτος οι λεγόμενοι «μέτριοι» μαθητές δεν έχουν και πολλές ελπίδες να εισαχθούν σε σχολές της επιθυμίας τους ή δεν θα εισαχθούν πουθενά

Ανάστατα είναι και πολλά περιφερειακά πανεπιστήμια τα οποία γνωρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι ζήτησαν για τμήματά τους τον ελάχιστο συντελεστή ΕΒΕ, θα έχουν πολλές κενές θέσεις αφού θα εισαχθούν λιγότεροι φοιτητές φέτος. Το συμπέρασμα είναι ότι φέτος οι λεγόμενοι «μέτριοι» μαθητές δεν έχουν και πολλές ελπίδες να εισαχθούν σε σχολές της επιθυμίας τους ή δεν θα εισαχθούν πουθενά.

Τέλος όσον αφορά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού φέτος το πιθανότερο είναι ότι θα αποδειχθεί ένας τεράστιος «γρίφος» και θα χρειαστεί η συνδρομή… ειδικών για άμεση βοήθεια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top