ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαδικτυακό σεμινάριο για την παρακολούθηση και διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

14335824943 b3ce276945 o scaled

Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών (www.atmosphere-upatras.gr), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EO4GEO (www.eo4geo.eu), θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο την Τρίτη 25 Μαΐου και ώρα 15:00.

Το σεμινάριο στοχεύει στην παροχή βασικών γνώσεων σχετικά με την παρακολούθηση και διαχείριση της ποιότητας του αέρα. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις επιπτώσεις και τους βασικούς παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη σύνδεση με τις πηγές ρύπανσης στο αστικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, καθώς και τις μεθόδους για την ποιοτική διερεύνηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μια περιοχή.

Το σεμινάριο είναι κατά βάση μη τεχνικό και οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ως παράδειγμα εφαρμογής, θα αναφερθεί η παρακολούθηση και η πρόγνωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή της Πάτρας με τη χρήση επίγειων σταθμών και δορυφορικών δεδομένων.

Για την παρακολούθηση, απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_-e3YWUfvSeyhki4RDC9snw.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.eo4geo.eu/training-actions/air-quality-monitoring-and-management/

You may also like

Comments are closed.