Πανεπιστήμιο Πατρών: Ετήσιος πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της EESTech Challenge

Facebook
Twitter
Ο EESTech Challenge επιστρέφει στην Πάτρα για 5η συνεχόμενη χρονιά και θα διεξαχθεί online ο τοπικός γύρος το Σάββατο 10 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 21:00.

Συγκεκριμένα, είναι ένας ετήσιος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός της EESTEC που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Η/Υ.
Στόχος και όραμα αυτής της δράσης είναι οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής, να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα Electrical & Computer Engineering και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

Ο EESTech Challenge αποτελείται από τον τοπικό γύρο και από τον τελικό. Ο τοπικός γύρος διοργανώνεται από την κάθε συμμετέχουσα τοπική επιτροπή και η αντίστοιχη νικήτρια ομάδα πάει στον τελικό, όπου θα διαγωνιστεί με τους νικητές των υπόλοιπων πόλεων.
Η διαδικασία έχει τη μορφή 12ωρου διαγωνισμού τύπου hackathon, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες μέχρι 3 άτομα και καλούνται να λύσουν ένα πρόβλημα σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού.

Το φετινό θέμα είναι το Cybersecurity και ο διαγωνισμός θα έχει τη μορφή CTF (Capture The Flag). O τελικός γύρος θα διεξαχθεί διαδικτυακά απο το LC Belgrade.

Μέσα από τη συμμετοχή τους οι φοιτητές θα διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στον κλάδο σπουδών τους, και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Επιπλέον, θα εξελιχθούν τόσο στα hard όσο και στα soft skills τους, μέσα από την συνεργασία με άλλα άτομα, και θα ενισχύσουν την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον Local Round του EESTech Challenge Patras, είτε ομαδικά είτε ατομικά, μέχρι τις 2 Απριλίου!

Η φόρμα συμμετοχής είναι https://forms.gle/99zGzhiP5BTsvV4K7 .

Οι φετινοί χορηγοί είναι το Oracle Academy, η CENSUS, η ABB, η EY και η Citrix και το θέμα του διαγωνισμού το έχει αναλάβει η ερευνητική ομάδα της INSSec.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook που είναι https://www.facebook.com/eestechallengepatras .

challenge lc 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top