ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μάθημα για τον χρόνιο πόνο και τα κανναβινοειδή φάρμακα στην ιατρική σχολή

Facebook
Twitter

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα, γεγονός το οποίο σχολίασε η κ. Χρυσούλα Καραναστάση, πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας για τα κανναβινοειδή.

«Επισκεπτόμενοι λοιπόν ασθενείς γιατί στην πλειοψηφία τους δεν είναι ασθενείς, μπορούν να έρθουν σε ένα ιατρείο, αλλά είναι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα στο χώρο που βρίσκονται. Ανακάλυψα σιγά σιγά ότι μέσα στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν αυτό το τόσο τραγικό που τους συμβαίνει, υπήρχε ένας κοινός παρονομαστής και αυτό λεγόταν κάνναβη».

«Τα κανναβινοειδή μόρια είναι μια ομάδα, μια μεγάλη οικογένεια χημικών μορίων που κατατάσσονται χημικά σε αυτό που λέμε κανναβινοειδή.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 140, κατ’ άλλους 150. Όλα αυτά τα παίρνουμε από το φυτό της κάνναβης. Κάθε ένα από αυτά έχει μια διαφορετική φαρμακολογική δράση στον οργανισμό και οι συνδυασμοί τους επίσης μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδράσεις.

Η πιο τεκμηριωμένη, αυτή τη στιγμή, ένδειξη για θεραπεία αφορά στην αντιμετώπιση ορισμένων ανθεκτικών τύπων επιληψίας. Είναι αδειοδοτημένο και στη χώρα μας ένα σκεύασμα το οποίο περιλαμβάνει μόνο κανναβιδιόλη.

Η πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας για κανναβινοειδή γνωστοποίησε ότι «ξεκινάμε με το πανεπιστήμιο Πατρών, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το επιλεγόμενο μάθημα της θεραπείας του πόνου. Θα υπάρξει ένα μάθημα το οποίο θα αφορά το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και τα κανναβινοειδή φάρμακα».

Η πρόεδρος του συλλόγου «ΜΑΜΑΚΑ» Ζακλίν Πόιτρας, φιλοξενήθηκε επίσης στην εκπομπή του ΕΡΤNews «ΕΡΤNEWS UPDATE» και αναφέρθηκε στην προσπάθειά τους να μπορούν να συνταγογραφούνται όσο το δυνατόν περισσότερα φάρμακα για την βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top