ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τριήμερο συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021

panepisthmio tis patras

Με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών αρχίζει στις  3 Ιουνίου το τριήμερο Συνέδριο Regional Growth Conference 2021.


Με ουσιαστική συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών, αρχίζει την Πέμπτη 3 Ιουνίου, τις εργασίες του το τριήμερο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021 (https://rgc.gr/), στο χώρο της Achaia Clauss.

Στο εν λόγω Συνέδριο θα συμμετέχουν  περισσότεροι των 200 προσωπικοτήτων /ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, θα συμμετέχει εκθέτοντας τον σημαντικό του ρόλο στο επιστημονικό και αναπτυξιακό πεδίο  σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα το Συνέδριο θα αναπτυχθεί σε έξι θεματικούς τομείς με επίκεντρο την ανάπτυξη και στόχο να αναδειχθούν οι προκλήσεις, οι βέλτιστες πρακτικές και οι  αναπτυξιακοί δείκτες που θα πρέπει να επιτευχθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 15.45 στο πλαίσιο της  18ης Συνεδρίας: «University of Patras: Its International Role in Culture and Education» θα μιλήσουν οι:

  • Διονύσιος Μαντζαβίνος, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών / Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Πανεπιστημίου Πατρών
  • Παύλος Κόντος, Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών
  • Σπύρος Πανδής, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
  • Απόστολος ΔημητρόπουλοςΓενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • Rongjun Zhang, Vice President of Xi‘an Shiyou University for International Cooperation
  • Peter Adams, Thomas Lord Professor of Engineering, Carnegie Mellon University.

Σάββατο 5 Ιουνίου στην 21η Συνεδρία: «Climate Crisis & Sustainable Growth», θα μιλήσουν οι:  Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας /Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000 για τις προστατευόμενες περιοχές του Natura 2000,

και στην 24η Συνεδρία: «Managing Innovation, Technology & Entrepreneurship», θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος  Μουστάκας Καθηγητής Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών.

You may also like

1301809 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Ζωντανά η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών

Ζείτε ζωντανά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών ...

Comments are closed.