ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάνω από 260.000 – Ανοικτές κάλπες, μόνο όπου υπάρχουν ουρές

KINAL ekloges 1068x601 1
Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, σε όποιο εκλογικό τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00.

Νωρίτερα, η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ είχε αποφασίσει την παράταση της ψηφοφορίας έως τις 8 το βράδυ, λόγω της αυξημένης προσέλευσης στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και μέχρι τις 20:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 263.000 πολίτες, ξεπερνώντας τον πήχη των 217.000 ψηφισάντων του 2017.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε η αρμόδια επιτροπή να δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι όσοι αναμένουν ή συνεχίζουν να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα.

Επιπλέον, ο κ. Σπύρος Καρανικόλας ο οποίος ανήκει στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου δήλωσε: «θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει». «Με βάση την μέχρι τώρα συμμετοχή, η δική μας εκτίμηση είναι οτι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε ο κ. Καρανικόλας.

Σημειώνεται πως ούτε η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη είναι αρνητική σε παράταση, συνεπώς είναι πολύ πιθανό να δοθεί όσο υπάρχει ακόμη κόσμος έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Ακόμη κι αν δεν υπάρξει επίσημα απόφαση για παράταση, εκτιμάται ότι στα εκλογικά κέντρα που υπάρχει ακόμη κόσμος, θα επιτραπεί σε όσους περίμεναν να ψηφίσουν.

You may also like

Comments are closed.