ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Οργιάζουν οι φήμες για παραίτησή του

papas fragkiskos
Οι φήμες για τον Πάπα Φραγκίσκο φούντωσαν όταν ανακοινώθηκε ότι ακυρώνει ταξίδι του στην Αφρική ενώ παράλληλα συγκάλεσε χωρίς να είναι προγραμματισμένο ευρεία σύσκεψη με του Καρδινάλιους.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έχει δυνατούς πόνους στο γόνατο και αυτό τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο επί εβδομάδες.

Ο 85χρονος Ποντίφικας ακύρωσε το ταξίδι που είχε προγραμματίσει για τον Ιούλιο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και στο Νότιο Σουδάν.

Θεωρείται επίσης ασυνήθιστη η απόφασή του να συγκαλέσει εκκλησιαστικό συμβούλιο για να ορίσει νέους καρδινάλιους τον Αύγουστο που όλα παγώνουν στο Βατικανό και επίσης συγκάλεσε συσκέψεις προκειμένου να βεβαιωθεί ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει αποφασίσει.

Το έκτακτο εκκλησιαστικό συμβούλιο θα γίνει στις 27 Αυγούστου και εκεί θα ανακοινωθούν 21 νέοι καρδινάλιοι – 16 εκ των οποίων θα είναι κάτω των 80 ετών και άρα ικανοί να εκλέξουν το νέο Πάπα.

Σημειώνεται ότι μια ημέρα αργότερα, στις 28 Αυγούστου ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί στην Άκουιλα, τον τάφο του Πάπα Σελεστίνου του 5ου που ήταν ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε τον 13ο αιώνα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ