ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Κινητοποίηση κατοίκων για το “Πράσινο Σημείο” – Συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή

Facebook
Twitter

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Παραλίας εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας μεθαύριο Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022, αφού ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη έχει οριστεί προς συζήτηση το μείζον ζήτημα της κατασκευής Κεντρικού Πράσινου Σημείου στη συνοικία.

του Αχιλλέα Ροδίτη

Κάτι που ως γνωστόν βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους που υποστηρίζουν ότι ο χώρος προοριζόταν για παιδότοπο και αθλητικές δράσεις, αλλά φοβούνται ότι θα μετατραπεί σε «χωματερή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Παραλίας συνεδρίασαν χθες βράδυ (Τρίτη) και αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συλλογή των υπογραφών διαμαρτυρίας (έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 υπογραφές) ενώ από σήμερα ενημερώνουν πόρτα – πόρτα όλους τους κατοίκους έτσι ώστε άπαντες να δώσουν το «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

«Πιστεύουμε ότι η κινητοποίηση μας θα πιάσει τόπο και η δημοτική αρχή θα αντιληφθεί το δίκαιο του αιτήματος μας», δηλώνει ένα από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, ο κ. Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΟ

Θυμίζουμε ότι μετά και τον πρόσφατο αιφνίδιο θάνατο σε τροχαίο, ενός εκ των κατοίκων και μέλους της ίδιας επιτροπής, του Δημήτρη Αλεξίου, οι κάτοικοι προτάσσουν το αίτημα να προχωρήσει η κατασκευή πάρκου στο ίδιο σημείο, με την ονομασία «Πάρκο Δημήτρης Αλεξίου».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους δημοτικούς συμβούλους που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στις 15.30, στην αίθουσα ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα:

  1. Ανάκληση της υπ’ αριθ. 192 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, της 14ης συνεδρίασης, στις 19 Ιουλίου 2021 (κατεπείγον θέμα: α) «Έγκριση οριστικής μελέτης και β) καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου- οριστική μελέτη Κεντρικού Πράσινου Σημείου Δήμου Πατρέων στη θέση «ΠΑΛΟΥΡΓΙΑ» [(κωδ. ΟΠΣ 5130642), που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα- Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη- και τον Άξονα Προτεραιότητας- Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος- προαγωγή της αποδοτικής χρήσης πόρων (ΤΑ)] (σχετικό το αριθ. 103543/3-11-2022 αίτημα Δημοτικών Συμβούλων για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων) (εισηγητής: Ν. Τζανάκος- εκ των υπογραφόντων την αίτηση Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης).

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top