ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αναβλήθηκε η συνάντηση κατοίκων με Κ.Πελετιδη για το «Πράσινο Σημείο»

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Σήμερα το μεσημέρι στις 2 ειχε προγραμματιστεί στο δημαρχείο η συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Παραλίας Πατρών, με αφορμή τις αντιδράσεις για την κατασκευή Κεντρικού Πράσινου Σημείου στην περιοχή.

Όμως την Παρασκευή οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι το ραντεβού έπρεπε να ακυρωθεί λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του δημάρχου Πατρέων στην Αθήνα. Και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία για την συζήτηση του τοπικού ζητήματος.

Θυμίζουμε ότι ο κύκλος δυναμικών κινητοποιήσεων «άνοιξε» εκ μέρους των κατοίκων από τις αρχές του Αυγούστου, με το πλέον σαφές επιχείρημα ότι ο χώρος όπου σχεδιάζεται η δημιουργία πράσινου σημείου προοριζόταν για παιδότοπος και σημείο αναψυχής, αλλά και με το ξεκάθαρο μήνυμα προς τη δημοτική αρχή της πόλης, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης – όταν γίνει –  η επιτροπή των κατοίκων θα μεταφέρει στον Δήμαρχο Πατρέων την αντίθεση της στην δημιουργία «Κεντρικού Πράσινου Σημείου», η οποία επισφραγίστηκε όμως και από το σύνολο των κατοίκων της συνοικίας μέσα από την πρόσφατη συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και με την συγκέντρωση άνω των 2.000 υπογραφών.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΟ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από την πλευρά του Δήμου ωστόσο προτάσσεται ως απάντηση ότι το  Πράσινο  Σημείο  είναι  οργανωμένος  και ελεγχόμενος χώρος  όπου  ο  πολίτης  μπορεί  να  φέρνει αποκλειστικά ανακυκλώσιμα  υλικά (χαρτί, πλαστικά, μέταλλα κλπ), ογκώδη, ρούχα, παιχνίδια, ποδήλατα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα μικρά  υλικά (μπαταρίες, χρώματα). Επίσης κλαδιά και φύλλα που θα θρυμματίζονται επιτόπου για να μεταφέρονται για κομποστοποίηση.

Και τονίζει ότι στο Τοπικό  Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων προβλέπεται η  δημιουργία τριών ακόμα Πράσινων Σημείων σε άλλες κοινότητες  και δημοτικά διαμερίσματα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top