ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Παραλίες: 918 έλεγχοι σε 20 ημέρες – 336 παραβάσεις για χρήση αιγιαλού

Facebook
Twitter

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που γίνονται σε παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τη γιγάντωση του «κινήματος της πετσέτας» που απαιτεί επιβολή του νόμου για τους αιγιαλούς με περιορισμό των αυθαιρεσιών επιχειρηματιών και ιδιοκτητών beach bars.

Η καταπάτηση των ακτών και η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων ακόμα και μέσα στη θάλασσα, αγανάκτησε τους πολίτες των οποίων οι κινητοποιήσεις προκάλεσαν την παρέμβαση του κράτους και των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

– Στο διάστημα από τις 21 Ιουλίου έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 918 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 39 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 85 επιχειρήσεις στην Κρήτη, 110 στις Κυκλάδες, 178 στο Ιόνιο, 35 στη Χαλκιδική.

– Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις που αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση.

– Οι ποινές που επιβάλλονται, ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης, από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να τονίζει ότι η Πολιτεία «δε θα χαριστεί σε κανέναν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top