ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Παραλίγο «μαλλί με μαλλί» για τη μάσκα στο Σκαγιοπούλειο

Facebook
Twitter
Κόντεψαν να φθάσουν «μαλλί με μαλλί» από τα ταμεία ως την έξοδο του σούπερ μάρκετ, (στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου), με τις υπαλλήλους να προσπαθούν να επέμβουν «πυροσβεστικά». για να πρυτανεύει η ηρεμία στον χώρο.

Ο λόγος για το συμβάν διαπληκτισμού μεταξύ δύο γυναικών, μιας γνωστής πατρινής γιατρού και μιας καθηγήτριας, με φόντο την προστατευτική μάσκα που η δεύτερη δεν φορούσε, επίμονα μάλιστα.

Οι δύο γυναίκες μόλις είχαν κάνει τα ψώνια τους στο κατάστημα και είχαν προσεγγίσει στο ταμείο για να πληρώσουν. Το γεγονός ότι η μία είχε εντελώς ακάλυπτο το πρόσωπό της αφού δεν χρησιμοποιούσε καθόλου προστατευτική μάσκα, εξόργισε την πρώτη γυναίκα, την γιατρό, η οποία στεκόταν ακριβώς μπροστά της. Και αποφάσισε να της κάνει παρατήρηση για να την συνετίσει ενώ παράλληλα διαμαρτυρήθηκε στην υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ η οποία επίσης παρίστατο.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ 

Η εκπαιδευτικός όμως αντέδρασε σφόδρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν φορά και δεν πρόκειται να φορέσει μάσκα, καθότι ήταν εμβολιασμένη και άρα (κατά τα λεγόμενά της), δεν κινδύνευε ούτε έθετε σε κίνδυνο κανέναν.

«Μα δεν ισχύει αυτό που λέτε. Και νοσείτε, και μεταδίδεται. Απλώς νοσείτε ελαφρύτερα», επέμενε η γιατρός επικαλούμενη μάλιστα και την επιστημονική της ιδιότητα. «Και τι μου το λες ότι είσαι γιατρός; Εσείς μία τα λέτε έτσι και μία αλλιώς και έχουμε χάσει το λογαριασμό», ανταπαντούσε η αρνητής της μάσκας. Ενώ παράλληλα στην κουβέντα -ή μάλλον στον διαπληκτισμό- μπήκε και η υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία επιτέθηκε φραστικά στην εκπαιδευτικό, λέγοντας πόσες φορές της είχε κάνει παρατήρηση, καθώς ήταν καθημερινή πελάτισσα, όμως εκείνη αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις.

ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και τρίτη γυναίκα, παίρνοντας το μέρος της γιατρού και υποστηρίζοντας τα λεγόμενα της. Μόνο που η αρνητής μάσκας, όχι απλώς δεν έδειχνε να κάμπτεται, αλλά αντιθέτως εξαγριωνόταν περισσότερο. Σε βαθμό που άρχισε να σπρώχνει την πρώτη γυναίκα, την γιατρό, και να την απωθεί με δύναμη προς τα πίσω. Μάλιστα η γιατρός απείλησε ότι θα καλούσε την Αστυνομία και τότε τα πράγματα κυριολεκτικά εκτροχιάστηκαν, αφού η… θερμόαιμη εκπαιδευτικός αποπειράθηκε να την πιάσει από το μαλλί!

Εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, ώσπου επενέβησαν και άνδρες πελάτες μπαίνοντας στη μέση και χωρίζοντας τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν σε κυριολεκτικά έξαλλη κατάσταση.

Το εν λόγω επεισόδιο ναι μεν έληξε, ευτυχώς, όμως αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα διαπληκτισμών και διαξιφισμών, που λαμβάνουν χώρα σε κοινή θέα μεταξύ αρνητών και συμπολιτών που τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα.

Αν και εν τέλει παραμένει ερωτηματικό και απορία, σε σχέση με το ποια από τις δύο γυναίκες, τελικά, είχε το δίκιο με το μέρος της. Η γιατρός ή η εκπαιδευτικός; Διότι σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, πράγματι ισχύει αυτό που η γιατρός υποστήριξε.

Από την άλλη, όμως, οι νέες κυβερνητικές οδηγίες τείνουν προς την αντίθετη άποψη, αφού ως γνωστόν από 1η Ιουλίου οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να φορούν την προστατευτική μάσκα. Άρα;

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top