ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παραλίγο να τιναχθεί το μνημόσυνο στον αέρα! Σκηνές απείρου κάλλους μέσα στην εκκλησία

metalipsi
Άσχημη κατάληξη παραλίγο να είχε ένα μνημόσυνο σε προάστειο της Πάτρας – Ο πατέρας ενός παιδιού δεν του επέτρεψε να κοινωνήσει και το πήρε κυριολεκτικά απ΄τα χέρια της γιαγιάς και του ιερέα.

 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε ένα μνημόσυνο σε προάστειο της Πάτρας και εκτός από τους συγγενείς του αποθανόντα, στην εκκλησία ήταν και αρκετές ηλικιωμένες γυναίκες, που παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία.

Κάποια στιγμή, η γιαγιά συνόδευσε το εγγόνι μπροστά για να μεταλάβει, όπου βρίσκονταν και αρκετά άλλα παιδάκια, τα οποία περίμεναν και αυτά στη σειρά τον ιερέα. Προτού όμως ο ιερέας προλάβει να σηκώσει το κουτάλι, βρέθηκαν μπροστά του γύρω στις 7 ηλικιωμένες γυναίκες, που παρέκαμψαν την ουρά και ούτε μπήκαν στη διαδικασία να παραχωρήσουν τη σειρά τους πρώτα στα παιδιά.

Οι γονείς του παιδιού, πολύ ενοχλημένοι, στην αρχή έκαναν νοήματα στη γιαγιά να φέρει πίσω το παιδί, η γιαγιά έκανε πώς δεν άκουγε και περίμενε πίσω από τις ηλικιωμένες (προφανώς ντρεπόταν να γυρίσει στη θέση της, αφού ήταν και η χήρα του αποθανόντα), οι συγγενείς επίσης άρχισαν να φωνάζουν προς τον ιερέα ότι θα έπρεπε να κοινωνά πρώτα τα παιδάκια, προς τις ηλικιωμένες ότι θα έπρεπε να ντρέπονται για την κίνησή τους και ξαφνικά ο πατέρας τρέχει μπροστά, ”βουτάει” το παιδί από τη γιαγιά και επιτίθεται φραστικά στις υπερήλικες γυναίκες:

«Μη δεν προλάβετε κ…γριες, θα πάθετε τίποτα, αντί να αφήσετε τα παιδάκια να κοινωνήσουν πρώτα, να πάτε εσείς με τις μασέλες σας!!!», ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του πατέρα, ο οποίος πήρε το παιδί και βγήκε έξω.

Εκεί συνέχισε το ξέσπασμα, λέγοντας ότι πιστεύει στη Θεία Μετάληψη, αλλά ”βγήκε από τα ρούχα του” με το θράσος των υπερήλικων γυναικών, που σχεδόν έσπρωξαν τα παιδιά για να βρεθούν μπροστά, με τους παρευρισκόμενους στον προαύλειο χώρο να συμφωνούν μαζί του και να κατηγορούν τον ιερέα, που δεν ”έβαλε τα πράγματα στη θέση τους”.

Το μνημόσυνο, όπως ήταν φυσικό, άργησε να ξεκινήσει με αυτή την αναστάτωση, αλλά τελικά όλα κύλησαν ομαλά, αφού οι ηλικιωμένες δεν πτοήθηκαν καθόλου, μετέλαβαν κανονικά και στο τέλος περίμεναν να τελειώσει και το μνημόσυνο, για να πάρουν κόλλυβα και να αποχωρήσουν…

You may also like

Comments are closed.