ΚΟΣΜΟΣ

Παρεμβάσεις σε Γερμανία και Νορβηγία ανέκοψαν το νέο “ράλι” του Φυσικού Αερίου

fisiko aerio
Τα συνδικάτα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας συμφώνησαν να τερματίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ η Γερμανία έλαβε μέτρα για να περιορίσει την έλλειψη εφοδιασμού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα να σταματήσει το ράλι των τιμών του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, προκαλώντας μείωση έως και 7,9%.

Ειδικότερα, το ολλανδικό συμβόλαιο – ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς – υποχωρεί έως και 6,4% sta 154,50 ευρώ τη μεγαβατώρα. Νωρίτερα “άγγιξε” απώλειες στο 7,9%, στα 152 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Κατά τις προηγούμενες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης, το συμβόλαιο είχε σημειώσει άνοδο 28%. Το αντίστοιχο βρετανικό συμβόλαιο καταγράφει “βουτιά” 17%, σβήνοντας τα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με τη Ρωσία – τον κύριο προμηθευτή της περιοχής – να περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου καθώς αυξάνονται οι εντάσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που ακολούθησαν. Η προοπτική περιορισμένων προμηθειών από τη Νορβηγία είχε συμβάλει στην ενίσχυση των τιμών.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ