ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση ΚΕΔΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αποφυλακιστεί ο Φρέντι Μπελέρης

mpeleris mak43643 2

Σε όλους τους δημάρχους επικεφαλής Ενώσεων Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ΕλλάδαςΛάζαρος Κυρίζογλου.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, αναφέρεται ότι «με μία προσωπική επιστολή που εδράζεται στην από 30/05/2023 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, την παραμονή της συγκέντρωσης στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, συμβάλει αποφασιστικά στην κοινή προσπάθεια για την απελευθέρωση, αρχικά, του Δημάρχου της Χειμάρρας και την αποκατάσταση στη συνέχεια της δημοκρατικής νομιμότητας».

Φυλακίστηκε δύο ημέρες προ των εκλογών, εκλέχτηκε και παραμένει φυλακισμένος μέχρι να εκπέσει για τυπικούς λόγους του αξιώματός του.

Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και να παραμείνουμε αμέτοχοι.

Αυτό συμβαίνει επι ευρωπαϊκού εδάφους και καταργεί αυτομάτως τις αξίες, τις αρχές και το σύνολο του ευρωπαϊκού νομικού μας πολιτισμού.

Εχουμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στο συνάδελφό μας.

Η παράνομη κράτηση του οδηγεί μεθοδευμένα στην έκπτωση από το αξίωμά του.

Η ανεκτική και φιλελεύθερη ευρωπαϊκή κοινωνία μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένει απαθής μπροστά στην κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών μας αρχών, πολλώ δε μάλλον όταν τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Όλοι οι Δήμαρχοι να ενώσουμε τη φωνή μας και να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι όταν η τοπική αυτοδιοίκηση που είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας είναι φυλακισμένη κάτι συμβαίνει με τη Δημοκρατία στο σύνολό της στο Κράτος όπου συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα».

You may also like

Comments are closed.