ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή προπονητή – Εξετάζεται αναίρεση του βουλεύματος

aselgeia anilikou

Το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο προπονητής ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από την Εισαγγελία Ναυπλίου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε το βούλευμα για την αποφυλάκιση του προπονητή μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του για ασέλγεια, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Ντογιάκος θα προχωρήσει στην αναίρεση του βουλεύματος.

Ο προπονητής είχε αποφυλακιστεί ξανά τον Απρίλιο του 2020, ωστόσο είχε συλληφθεί εκ νέου για παραβίαση των όρων που του είχαν επιβληθεί. Έχει καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασελγείς πράξεις σε βάρος 36 παιδιών.

Από τα 401 έτη, εκτιτέα, βάση των ευμενέστερων διατάξεων νόμου, είναι τα 20 έτη. Ο καταδικασθέντας, βάσει των διατάξεων για την υπό όρους απόλυση κατάφερε τελικά να περάσει την πόρτα εξόδου των φυλακών στα 12,5. Είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή με το πρωτόδικο δικαστήριο.

You may also like

Comments are closed.