ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση σε ΕΦΚΑ: “Εκτός συνταγογράφησης πολλοί έμποροι της Πάρτας”

EBORIKOS SYLLOGOS
Υπόμνημα προς τον κ. Κοτρωνόπουλο, Διευθυντή ΕΦΚΑ Πάτρας, απέστειλε νωρίτερα σήμερα η διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με αντικείμενο τις οφειλές που αφήνουν εκτός συνταγογράφησης πολλούς εμπόρους και την κατάσταση στις τοπικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Το υπόμνημα

“Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπορικών και γενικά επιχειρήσεων έχουν υποστεί βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας και του τελευταίου κύματος ακρίβειας σε ενέργεια και πολλά αγαθά.

Γνωρίζουμε ότι αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων ανεξυπηρέτητων χρεών που έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση.
Είναι αναγκαίο να θεσπιστεί μια νέα συνολική ρύθμιση 120 και πλέον δόσεων παλαιών και νέων χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία χωρίς περιορισμούς, τόκους και προσαυξήσεις, με αφαίρεση των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν εντός της πανδημίας, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης με συνέπεια της νέας ρύθμισης προς όφελος του δημοσίου και των επιχειρήσεων.

Παράλληλα ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός νέου κύματος της πανδημίας του Covid-19 to 50% των συναδέλφων μας έχοντας χρέη προς τον ασφαλιστικό τους φορέα παραμένουν από 1/7/222 εκτός συνταγογράφησης από τα ιδιωτικά ιατρεία. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν χωρούν «εκπτώσεις» στην παροχή της, την στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι χρεώνονται για τον κλάδο υγείας χωρίς να απολαμβάνουν την αντίστοιχη υγειονομική φροντίδα. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόσθετη ταλαιπωρία τόσο στους ίδιους όσο και στα Νοσοκομεία του Δημοσίου που είναι πλέον και πάλι στα όριά τους. Ο συνωστισμός επίσης σε αυτά δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους διασποράς της νόσου. Γι αυτούς τους λόγους είναι άμεση η ανάγκη άρσης των περιοριστικών αυτών διατάξεων.

Γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία σας πάνω σε αυτά τα ζητήματα είμαστε σίγουροι ότι θα προωθήσετε και θα υποστηρίξετε τα δίκαια αιτήματά μας τόσο στην υπηρεσιακή όσο και στην πολιτική ηγεσία του ΕΦΚΑ”.

You may also like

Comments are closed.