ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή ρεπορτάζ της «Πολιτείας»

sxoleio mathites
Το θέμα της «Πολιτείας» για το αίτημα των λοιπών εργαζομένων στα σχολεία πλην των εκπαιδευτικών, να προβλεφθεί και για εκείνους το δικαίωμα στα self-tests, έφτασε στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, μέσω παρέμβασης του πατρινού αναγνώστη και εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας «Πολιτεία» ανέδειξε το μείζον πρόβλημα που προέκυψε λόγω της παράλειψης να δίνονται δωρεάν τα τεστ όχι μόνο σε μαθητές και καθηγητές, αλλά επίσης σε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους στα σχολικά συγκροτήματα. Η είδηση δεν άφησε ασυγκίνητο τον γνωστό πατρινό συνδικαλιστή ο οποίος αντέδρασε αμέσως. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σήμερα το πρωί:

Ο κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

«Σήμερα υπήρξε επικοινωνία μου με το Γραφείο της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την μη συμπερίληψη των σχολικών καθαριστριών και καθαριστών στην πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19.

Ενημέρωσα, ότι πέρα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σημαντικός παράγοντας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων είναι και το προσωπικό καθαριότητας. Μια τέτοια παράλειψη ανοίγει μεγάλη κερκόπορτα για την μετάδοση του ιού εντός των σχολικών κτιρίων με το “καλημέρα”.

Υπήρξε δέσμευση από τους συνεργάτες της Υπουργού ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και θα συμπεριληφθεί και το προσωπικό καθαριότητας στην πλατφόρμα».

Με άλλα λόγια, το ρεπορτάζ μέσω της παρέμβασης του κ. Καραγεωργόπουλου, στάθηκε αφορμή για να υπάρξει αλλαγή στην αρχική υπουργική απόφαση και να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των σχολείων από Δευτέρα στους δικαιούχους των self-tests. Επίσης είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι η «Πολιτεία» ανέδειξε το θέμα μεταφέροντας την σχετική επισήμανση – δήλωση που έκανε μέσω της εφημερίδας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας Τάκης Πετρόπουλος.

takis petropoulos

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Πατρέων κ. Τάκης Πετρόπουλος

Που ήταν ο πρώτος που έθιξε το ζήτημα των εργαζομένων δηλώνοντας συγκεκριμένα στην εφημερίδα:

«Και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με παιδιά, άρα θα πρέπει επίσης να μπουν σε προτεραιότητα για τα τεστ ακόμα και για εμβολιασμό τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς».

Χρέωσε επίσης στην κυβέρνηση ότι επαναλειτουργεί τα σχολεία δίχως να έχουν ικανοποιηθεί μια σειρά από προϋποθέσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η πολιτεία για την αποσυμφόρηση των τάξεων; Εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που πέρασε χωρίς να γίνεται διά ζώσης μάθημα, ώστε να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες αίθουσες που υπάρχουν, για παράδειγμα στον δήμο της Πάτρας και εξασφαλίζοντας έτσι την μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, από 25 στα 15 ή και 10 παιδιά;».

You may also like

Comments are closed.