ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΣ Γιάννινα: Πάει για αφαίρεση 5-10 βαθμών μετά την απόφαση της ΕΕΑ

pas giannina
Ραγδαίες εξελίξεις προβλέπονται στη Super League, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να κάνει δεκτή την καταγγελία της ΑΕΛ κατά του ΠΑΣ Γιάννινα, περί παράτυπης μεταβίβασης των μετοχών, χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριση της ΕΕΑ.

Η Επιτροπή, αφού δέχθηκε σε ακρόαση και τις δύο ΠΑΕ, αποφάνθηκε ομόφωνα ότι «… η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 παρέβη τις διατάξεις των άρθρων 69 παρ.παρ. 1,3,6,12 σε συνδυασμό με το άρθρο 69Α παρ.παρ. 1, 2 ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκαν αντίστοιχα με τα άρθρα 7 και 8 του Ν 4809/2021» και επίσης ομόφωνα χαρακτηρίζει την εν λόγω παράβαση ως «βαρεία».

Η απόφαση της ΕΕΑ διαβιβάζεται ως «έκθεση» και ως «πόρισμα» στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα και πλέον η ηπειρωτική ομάδα κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή της Super League. Με βάση την τελευταία τροποποίηση του αθλητικού νόμου, προβλέπεται ποινή αφαίρεση 5-10 βαθμών από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει η ΠΑΕ στην οποία καταλογίζεται η παράβαση, με τον χαρακτηρισμό «βαρεία» να… γέρνει προς την ανώτατη δυνατή ποινή.

Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής θα διαβιβαστεί και στις δικαστικές αρχές, συγκεκριμένα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, καθώς ο νόμος προβλέπει και ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ).

You may also like

Comments are closed.