ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στήθηκαν μπλόκα στα διόδια – Αναστροφές και πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν έξοδο…

diodia attiki odos
Από σήμερα το πρωί είναι αισθητή η παρουσία της αστυνομίας στα διόδια όλης της χώρας, και της Πάτρας, σε μια προσπάθεια ρητής εφαρμογής του σχεδίου για “Πάσχα στην… πόλη” και πλήρους τήρησης του μέτρου απαγόρευσης διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Όποιος επιχείρησε ή θα επιχειρήσει να περάσει θα υποχρεωθεί σε αναστροφή κι επιστροφή του στην πόλη του ενώ τα πρόστιμα για όποιον παραβάτη θα είναι τσουχτερά.

Και στα διόδια του Ρίου αλλά και προς την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου υπάρχουν μπλόκα ενώ οχήματα της αστυνομίας έχει σχεδιαστεί να περιπολούν και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο και σε κόμβους που οδηγούν σε έξοδο από την Αχαϊα.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος όλων των εθνικών οδών, ακόμα και παράδρομων, στα λιμάνια, πορθμεία αφού ούτε οι θαλάσσιες μεταφορές έχουν απελευθερωθεί.

Μετακινήσεις μόνο Σαββατοκύριακα

Επισημαίνεται ότι με τα ισχύοντα μέτρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ΜΟΝΟ το Σαββατοκύριακο.

Αυτό ισχύει για τις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ελεύθερα μόνο το Σαββατοκύριακο.

Τις καθημερινές, ισχύει ο κανόνας της διαδημοτικής μετακίνησης μόνο έπειτα από αιτιολόγηση. Με απλά λόγια, εάν κάποιος επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες, την Μεγάλη Δευτέρα, ή την Μεγάλη Τρίτη για παράδειγμα να μετακινηθεί εντός της περιφέρειας Αττικής, οι αστυνομικοί θα ελέγχουν και θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

9 άτομα στο Πασχαλινό τραπέζι…

Την τιμητική τους φέτος θα έχουν αυλές, πυλωτές και μπαλκόνια.

Στο πασχαλινό τραπέζι θα μπορούν να καθίσουν έως 12 άτομα σε ανοιχτούς χώρους ή έως 9 άτομα αν πρόκειται για εσωτερικούς χώρους.

Πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες σε φούρνους αφού λόγω έλλειψης δυνατότητας μετάβασης στο… χωριό αναμένεται να είναι πιο αυξημένη η κίνηση για το ψήσιμο σε ταψί.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22.00, ενώ την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 21.00.

Επιτάφιος Μ. Παρασκευής

Η περιφορά του επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών. Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν διπλή προστατευτική μάσκα. Ιερείς, ψάλτες και το προσωπικό των εκκλησιών θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε τεστ. Τα εκκλησιαστικά συμβούλια θα θυροκολλούν τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών.

“Άνοιγμα” εστίασης Δευτέρα του Πάσχα

Εντωμεταξύ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επαναλειτουργία της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα. Καφετέριες και εστιατόρια θα λειτουργήσουν αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα. Επιπλέον, θα παραταθεί το ωράριο κυκλοφορίας, έως τις έντεκα το βράδυ.

Ήδη τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ για κράτηση, ενώ οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Η εικόνα με κλειστούς εξωτερικούς χώρους σε καφετέριες και μπαρ ακόμα και με κορδέλες, σε λίγες μέρες θα αλλάξει καθώς τα καταστήματα θα υποδεχθούν μετά από μήνες τους πρώτες πελάτες, που θα τους σερβίρουν σε τραπέζια και καρέκλες.

Πολλοί καταστηματάρχες ανησυχούν, ότι δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι στις 3 Μαϊου, κυρίως λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν στην μαζική ταυτόχρονη τροφοδοσία των καταστημάτων.

‘Οπως τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης: «Ανοίγει την πρώτη μέρα που θα μπορούσε να ανοίξει. Εμείς λέμε ανοίγουμε 3. Αν έχεις οργανωθεί έχει καλώς, αλλιώς ανοίγεις μία μέρα μετά ή δυο μέρες μετά».

You may also like

Comments are closed.