ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάσχα των καθολικών – Εορτασμοί εν μέσω πανδημίας

Facebook
Twitter
Στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού γιορτάζεται σήμερα το Πάσχα των Καθολικών. Στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, θα κάνουν Πάσχα με lockdown –  Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Βατικανό.

Σε μια άδεια από πιστούς πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, έγινε η αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς το Γολγοθά.

Η μοναχική φιγούρα του πάπα Φραγκίσκου, που άκουσε παιδιά να λένε το πώς βιώνουν την πανδημία, αποτύπωσε το κλίμα στην καθολική Ιταλία που γιορτάζει σήμερα το Πάσχα, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Στον καθεδρικό ναό, παρουσία λίγων κληρικών ο Πάπας συντετριμμένος χοροστάτησε, στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Στη Γαλλία το lockdown του ενός μηνός υποτίθεται ξεκίνησε σήμερα, στις έξι το πρωί. Όμως η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» και επέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, να φύγουν από το Παρίσι σε άλλες περιοχές. Τα εισιτήρια που αγοράστηκαν μόνο για δρομολόγια τρένων, φτάνουν τα 600.000.

Το «Σαββατοκύριακο της ανοχής», όπως ονομάστηκε άτυπα, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Περισσότεροι από 6,5 χιλιάδες αστυνομικοί ,αναλαμβάνουν την επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων στο Παρίσι.

Με απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για πρώτη φορά στο Βερολίνο, από την έναρξη της πανδημίας και με παραινέσεις προς τον κόσμο, να μείνει σπίτι ξεκίνησε το τριήμερο του Πάσχα στη Γερμανία.

Στη γερμανική πρωτεύουσα η έξοδος από τα σπίτια επιτρέπεται από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με τα παιδιά κάτω των 14 ετών να εξαιρούνται της απαγόρευσης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top