ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας θα ξανακερδίσει τη χαμένη αίγλη της, θα θυμίσει… Γεροκωστοπούλου…»!

Κεντρικη 2 Νίκος Μοίραλης με όλη τη νέα Ν.Ε.
Νίκος Μοίραλης με όλη τη νέα Ν.Ε.
Πέρασε ένα τρίμηνο από τότε που ο Νίκος Μοίραλης δήλωνε στην «Πολιτεία» ότι η πολιτική ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι θα επιδίωξε να έχει ρόλο στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα του. Και που υποσχόταν ότι θα είναι «παρών» στις «μάχες» που θα δοθούν σε τοπικό επίπεδο, αφού διαβεβαίωνε ότι προτεραιότητα του μετά το κόμμα, θα είναι η αυτοδιοίκηση.

 Του Αχιλλέα Ροδίτη

Σήμερα, από τη θέση του εκλεγμένου Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα έχει ήδη αρχίσει να γίνεται εμφανές ότι πνέει ένας άλλος «αέρας» στην κοινωνία του κόμματος, με έκδηλη την προσπάθεια αυτός ο «αέρας» να περάσει τα τείχη και να φτάσει όσο γίνεται μακρύτερα.

Με το Νίκο Μοίραλη είχαμε να τα πούμε από κείνη την τελευταία συνέντευξη, στις 4 του περασμένου Μαρτίου. Οπότε εύλογα το πρώτο ερώτημα στη νέα μας συνάντηση αφορούσε στο πώς νοιώθει γι’ αυτήν την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των κομματικών μελών και εν τέλει να κατακτήσει την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στο νομό.

Κεντρική 1 Νίκος Μοίραλης1

«Κύριε Ροδίτη, η θέση του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και έμπρακτα στήριξαν την προσπάθεια μου».

Αλλά, όπως μας λέει, η στήριξη αυτή δημιουργεί ηθική υποχρέωση που τον κάνει να υπογραμμίσει την δέσμευση του ότι: «Θα λειτουργήσω ενωτικά και θα διασφαλίσω την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του πολιτικού οργάνου του οποίου ηγούμαι».

Ερώτηση:   Αλλά, κύριε Μοίραλη, η χαρά της εκλογής φαντάζομαι κρατά… λίγο διότι δίνει πολύ γρήγορα τη θέση της στο άγχος της βαριάς καθημερινότητας. Ιδίως όταν διανύουμε τόσο δύσκολη εποχή με πολλά προβλήματα αλλά κι είμαστε σε μια φάση που λέγεται πως οδεύουμε προς πρόωρες εκλογές. Άρα η καθημερινότητα σας, πώς είναι πια…;

Απάντηση:    Η καθημερινότητα πρέπει να μοιραστεί μεταξύ των επαγγελματικών υποχρεώσεων, της οικογένειας και της ενασχόλησης με τις αρμοδιότητες του κόμματος στην Αχαΐα. Όπως όλος ο κόσμος βιώνει τα καθημερινά προβλήματα με το κύμα ακρίβειας που υφίσταται, έτσι κι εμείς έχουμε το άγχος των λογαριασμών και των υποχρεώσεων που τρέχουν. Γνώριζα καλά τις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες της θέσης και πιστεύω πως θα είμαι αντάξιος των προσδοκιών των συντρόφων μου στην Αχαΐα.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Αλλά η συζήτηση μας «πηγαίνει» αμέσως στην ουσία των πραγμάτων. Στους συλλογικούς στόχους, στο όραμα για το κόμμα στην Αχαΐα. Και τα ερωτήματα προς τον νέο Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα είναι προφανή κι αυτονόητα: Ποιος είναι ο στόχος του και το όραμα του. Αλλά και τι θέλει ο ίδιος να έχει αφήσει πίσω του, με τη δική του σφραγίδα, όταν θα φτάσει η ώρα κάποτε της αποχώρησης του…

Η απάντηση που μας δίνει σαφής και ξεκάθαρη: «Το όραμα μου είναι να δω πάλι το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή στα δημόσια δρώμενα του τόπου μας, με ανεξίτηλη την σφραγίδα του στις μεταρρυθμίσεις και τις εξελίξεις του σήμερα. Και να αποκτήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του νομού μας την χαμένη αίγλη του παρελθόντος. Να έχει την ίδια παρεμβατικότητα που είχαν τα όργανα όταν στεγάζονταν στα γραφεία της οδού Γεροκωστοπούλου…».

Ερώτηση:    Το μέγα στοίχημα είναι η επιστροφή όλων όσων έφυγαν; Όσων πήγαν… δεξιά ή αριστερά ή και σπίτι τους; Ποιος είναι ο στόχος ειδικά σε τοπικό επίπεδο;

Απάντηση:    «Σε τοπικό επίπεδο ο εφικτός στόχος παραμένει ο διπλασιασμός των ποσοστών μας και η κατάληψη της δεύτερης πολυπόθητης έδρας που θα απελευθερώσει αρκετές υγιείς ομάδες του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Αν συστήσουμε ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο με ηλικιακά, γεωγραφικά, επαγγελματικά και κοινωνικά κριτήρια μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Υπήρξε και ένα μήνυμα που θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση, ο κ. Μοίραλης, μέσα από τη συζήτηση που κάναμε για την εφημερίδα «Πολιτεία». Ένα μήνυμα που αντηχεί ηχηρά στα αυτιά μας. Ότι: «Το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε για να αποτελέσει διάττοντα αστέρα στα δημόσια πράγματα του τόπου»!

Και εξηγώντας – αναλύοντας αυτό το μήνυμα, επισημαίνει ότι:

«Το ισοζύγιο του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη θετικό στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας και μετά από 10 χρόνια μνημονίων και εθνικών περιπετειών πρέπει να επαναφέρουμε την δημοκρατική παράταξη στην αρμόζουσα θέση. Η επιστροφή στο πολιτικό μας σπίτι είναι η μόνη λύση στο αδιέξοδο της καθημερινότητας που δημιούργησε η συντηρητική διακυβέρνηση Μητσοτάκη».

You may also like

Comments are closed.