ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΣΟΚ: Η Ν.Ε. Αχαΐας παίρνει θέση για το ψηφοδέλτιο – Προσκλητήριο ενότητας από τον Βαγγέλη Αργύρη

Facebook
Twitter
Στην αποψινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ (8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αστέρας») η παρουσία του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, πρώην υφυπουργού Βαγγέλη Αργύρη (ένθετη φωτογραφία) σηματοδοτεί, επί την ουσίας, την πρώτη επίσημη κομματική διαδικασία τοπικά αναφορικά με τη σύνθεση του εδώ εκλογικού συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών. Οπότε αυτές γίνουν…

ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΤΡΑΠΗ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η «Πολιτεία» είχε γράψει προ καιρού ότι το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ν’ αποφύγει έναν πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό, θα είχε έτοιμες τις κατά τόπους εκλογικές λίστες, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, έως τα τέλη Ιουλίου. Η κατηγορηματική αναφορά του πρωθυπουργού, ωστόσο, περί μη προκήρυξης εθνικών εκλογών εντός του 2022, άλλαξε αλλά δεν ανέτρεψε εντελώς τον σχεδιασμό του κόμματος. 

Και αυτό αποδεικνύεται και απ’ την σημερινή παρουσία, στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, του κ. Αργύρη. 

Ο Ηπειρώτης βουλευτής έχει ήδη μια σαφέστατη εικόνα της μορφής του ψηφοδελτίου Αχαΐας τουλάχιστον σε ποσοστό 80%. Ασφαλώς κενές θέσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες έως το «παρά πέντε», ως είθισται άλλωστε σ’ αυτές τις περιπτώσεις για πιθανές αλλαγές της τελευταίας στιγμής. 

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗ 

Οι πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι σήμερα ο κ. Αργύρης, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, θα εστιάσει: 

  • Στην ανάγκη συστράτευσης όλων των τοπικών κομματικών δυνάμεων ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, εξ ου και η πιθανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του πρώην νομάρχη και βουλευτή Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου, χωρίς πολλές ελπίδες εκλογής καθώς επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος και θα καταλάβει την έδρα που θα κατοχυρώσει στην Αχαΐα το ΠΑΣΟΚ. Ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχουν όντως «φωνές» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ που λένε ότι στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να ενταχθεί και ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος.   
  • Ο κ. Αργύρης θα επισημάνει τον ιστορικό και εμβληματικό ρόλο που έχει η Αχαΐα ως εκλογική περιφέρεια και περιοχή νοηματοδοτημένη ως «δημοκρατικό κάστρο» και «κάστρο του ΠΑΣΟΚ». 
  • Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα κάνει αναφορά στην ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών στο ψηφοδέλτιο. Η «Πολιτεία» έχει ήδη γράψει ότι κατά πάσα βεβαιότητα υποψήφιες θα είναι η Κατερίνα Σολωμού, η Ολυμπία Λόη, η Βιβή Λουκοπούλου- Στασινοπούλου ενώ ακούγονται και τα ονόματα της πρώην περιφερειάρχη Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα και της Βασιλικής Ψυχράμη απ’ το Αίγιο. 
  • Ο κ. Αργύρης, αφού θα διευκρινίσει ότι κεντρικά το ΠΑΣΟΚ, θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του το προσεχές φθινόπωρο (σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής), θα τονίσει απ’ την Πάτρα ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων, πέραν των όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, έχει «ακτινογραφήσει» τις κατά τόπους «ανθρωπογεωγραφίες», με προτάσεις που «η ίδια η Επιτροπή θα απευθύνει (σ.σ. ή έχει ήδη απευθύνει) προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε τα ψηφοδέλτια να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και ανταγωνιστικά και αφού υπάρξει διαβούλευση και με τα κομματικά όργανα του νομού, θα καταλήξει στο τελικό ψηφοδέλτιο».  
  • Επίσης, ο κ. Αργύρης θα επισημάνει ότι ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ μπορεί ν’ αναπροσαρμόστηκε αφ’ ης στιγμής οι εκλογές δεν θα γίνουν άμεσα, πλην όμως, όπως θα πει, το κόμμα δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες. 

Τον κ. Αργύρη θα υποδεχθούν απόψε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ο γραμματέας Νίκος Μοίραλης και η αναπληρώτρια γραμματέας Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου.     

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top