ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αχαΐα: Πώς σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ στην “Πολιτεία” την περιοδεία του Πρωθυπουργού

ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1 για 1ο θέμα

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Αχαΐα; Σε δηλώσεις του στην «Πολιτεία» ο Συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Μιχάλης Σιδηρόπουλος (ένθετη φωτογραφία αριστερά) άφησε να εννοηθεί πως δεν «αιφνιδιάστηκε» αλλά και ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια «επίπλαστη» εικόνα.

1ο θέμα ΕΝΘΕΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟς

 

«Δυστυχώς δεν είμαστε ούτε σοφότεροι ούτε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον και την προοπτική της περιοχής», προσθέτει και εξηγεί: «Η παρουσία του Π/Θ κινήθηκε ακριβώς στο πλαίσιο που είχαμε προβλέψει, δηλαδή για δύο ολόκληρες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μια επίπλαστη πραγματικότητα.

Αναλώθηκε στην παρουσίαση έργων τα οποία έχουν ενταχθεί σε κοινοτικά πλαίσια στήριξης, σε ΕΣΠΑ της περιφέρειας και των δήμων, έργα που έχουν ενταχθεί, σχεδιαστεί και έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται και κάποια ολοκληρώθηκαν κιόλας από προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν πούλησε απλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες υπερέβαλε εαυτόν».

Επισημαίνει παράλληλα πως «το χειρότερο» ήταν ότι «απευθύνθηκε σε ένα στενό κομματικό ακροατήριο, χρησιμοποίησε διχαστικό και εξυπνακίστικο λόγο με χλεύη απέναντι σ’ όσους αριστερούς και σοσιαλιστές ασκούν κριτική στο μη αποδοτικό και υποκριτικό μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού». Και κατέληξε σχολιάζοντας: «Δεν θα τον αφήσουμε να οδηγήσει τη χώρα στο διχασμό, τον προτρέπουμε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε εθνικές εκλογές για να βάλει ο ελληνικός λαός ένα τέρμα στο εφιάλτη που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ»

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας προετοιμάζει «απάντηση» με «παρέλαση» ονομάτων του κόμματος τις επόμενες μέρες. Έφη Αχτσιόγλου ή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Σαρακιώτης και Αναστασία Σαπουνά, είναι ορισμένα από αυτά που θα αφιχθούν στην Πάτρα και θα αναλύσουν τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες του κομματικού προγράμματος.

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (2/12) με τον πρ. Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, σε εκδήλωση του Τομέα Εκπαιδευτικών του κόμματος στο νομό. Πριν τις 15 Δεκέμβρη, ο Νίκος Βούτσης θα παραστεί σε άλλη εκδήλωση στα Καλάβρυτα, με θέμα της Γερμανικές αποζημιώσεις.

 

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ

1ο θέμα ΕΝΘΕΤΗ ΔΕΞΙΑ Γερ. Φεσσιάν e1669713418749

 

Όμως και η Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε την απάντηση της αναφορικά με τη διήμερη περιοδεία του Πρωθυπουργού. Καταλογίζοντας του πρακτικές παλαιοκομματισμού.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στην κομματική ανακοίνωση που εκδόθηκε ο τίτλος ήταν:

«Κύριε Μητσοτάκη ξεχάσατε να εντάξετε στην προεκλογική σας καμπάνια για την Αχαΐα, τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου».

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στο νομό, κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, (ένθετη φωτογραφία δεξιά), επρόκειτο για μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Αχαΐα, που συμπυκνώνει όλο το ιστορικό αφήγημα της συντηρητικής παράταξης τα τελευταία πενήντα χρόνια.

 «Οικειοποιήθηκε τα πάντα και έδωσε ανέξοδες υποσχέσεις με χρονικό ορίζοντα το 2030. Αναφέρθηκε σε έργα που στο μεγάλο μέρος τους είναι δρομολογημένα από διαδοχικές κυβερνήσεις ή που εντάχτηκαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ή από δήμους και άλλους φορείς. Ενώ για τον μεν σιδηρόδρομο, έπρεπε να ήταν έτοιμος ως το Ρίο το 2020 και για την δε Πατρών-Πύργου, ένα έργο που απεντάχθηκε το ’12 από την ΝΔ και επανεντάχθηκε για να ολοκληρωθεί το ‘25», σημειώνει.

Προσθέτοντας ότι δεν ειπώθηκε λέξη για την ανάπλαση Λαδόπουλου, για το νέο εμπορικό λιμάνι ή το επιτακτικό αίτημα της πόλης για κατασκευή σύγχρονης μαρίνας τουριστικών σκαφών. Αλλά επίσης και για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, την ΕΒΟ Αιγίου, ακόμα και την διασύνδεση του λιμανιού Αιγίου με τον σιδηρόδρομο και την Ολυμπία οδό, έργο πνοής για ολόκληρη την Αιγιάλεια.

Από το έντυπο της Αχαϊκής Πολιτείας:

7 10 e1669713512173

 

You may also like

Comments are closed.