ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ: «Συναγερμός» στο ΠΑΣΟΚ με στόχο τους δύο βουλευτές! Ανοίγει και Εκλογικό Κέντρο στην πλ. Γεωργίου

πασοκ 2 1

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Σε φάση μεγάλης και μαζικής κινητοποίησης είναι και το τοπικό ΠΑΣΟΚ το οποίο μετά τη διαπίστωση ότι έγινε το «πρώτο βήμα» ανόδου και επιστροφής στελεχών, βάζει «πλώρη» και σε τοπικό επίπεδο για την συνέχιση της αύξησης δυνάμεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη σημάνει συναγερμός, (αν και δεν έπαψε να ηχεί καθόλου αυτές τις μέρες), με όλους τους υποψήφιους βουλευτές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ήδη να έχει καταρτιστεί το σχέδιο εξορμήσεων σε όλο τον νομό, με στόχο να εισέλθει και νέο κομμάτι του εκλογικού Σώματος που στις πρώτες εκλογές επέλεξε είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε άλλο μικρότερο κόμμα, είτε δεν πήγε καν να ψηφίσει.

Πρώτος τη τάξει στις εξορμήσεις, φυσικά, θα είναι ο εκλεγμένος βουλευτής και πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παρότι δεν χρειαζόταν σταυρό για να εκλεγεί, δεν άφησε ούτε λεπτό την προεκλογική μάχη. Κάτι που δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, προετοιμάζοντας νέο γύρο περιοδειών και συνεχούς παρουσίας, ακόμα και επισκέψεων σε σπίτια συμπολιτών.

 

ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

πασοκ 3 1

Σκοπός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είναι να πείσουν ως μόνη εναλλακτική και αξιόπιστη πολιτική δύναμη απέναντι στην πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία, με ορίζοντας την κατάκτηση της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την προαγωγή του ρόλου του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό.

Σε τοπικό επίπεδο, φυσικά, οι βλέψεις επικεντρώνονται στον διπλασιασμό των εδρών, δηλαδή στην επίτευξη του στόχου εκλογής δύο βουλευτών, πράγμα που για όλα τα κομματικά στελέχη είναι πλέον σενάριο εφικτό και απολύτως ρεαλιστικό και επιτεύξιμο.

Όμως βασική προϋπόθεση είναι η ισχυρή διαρκής παρουσία του κόμματος στην περιοχή. Τόσο μέσω των εξορμήσεων, όσο όμως και της λειτουργίας Εκλογικού Κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει στην πλατεία Γεωργίου. Είναι κάτι που δεν συνέβη στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, της 21ης Μαΐου, για τους γνωστούς λόγους…

Αναφορικά πάντως με τα ποσοστά, θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα το 2019 είχε πάρει 15.176 ψήφους και ποσοστό 8,91% ενώ τώρα έλαβε 22.223 ψήφους και ποσοστό 12,43%, δηλαδή δέχτηκε 7.047 περισσότερους ψηφοφόρους καταγράφοντας 3,52%.

 

ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Στο πλάνο επίσης είναι και η νέα κάθοδος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία ακόμα ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα, αν και παραμένει προς το παρόν άγνωστη η τοποθεσία, διότι δεν είναι βέβαιο εάν θα επιλεγεί και πάλι ο πεζόδρομος της Αγ, Νικολάου ή η πλατεία Γεωργίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

4 6 e1685340344759

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.