ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κωδικό στην Ανάσταση και με 3 αλλαγές απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 72 ώρες!

anastasi
Με κωδικό στο 13033 στην εκκλησία, “τρέχοντας” μετά την Ανάσταση στο σπίτι, κι από Δευτέρα του Πάσχα κυκλοφορία ως τις 11 μ.μ..

Αυτό είναι το σκηνικό της περιόδου της Μ. Εβδομάδας όσον αφορά το πώς θα μετακινούμαστε και θα πάμε στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε το Θείο Δράμα.

Με τον κωδικό 5 στο 13033 θα παραστούν οι πιστοί στην λειτουργία του Επιταφίου και της Ανάστασης.

Ο συγκεκριμένος κωδικός θα είναι υποχρεωτικός για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής αλλά και της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο.

Ο αριθμός των πιστών θα είναι αρκετά περιορισμένο. Στο εσωτερικό των εκκλησιών θα υπάρχει αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.. Τα υγειονομικά μέτρα θα ισχύουν και στους εξωτερικούς χώρους των ναών με τήρηση απόστασης 10 μέτρων ανάμεσα σε πιστούς.

Ο κωδικός 5 αναμένεται να είναι ένας από τους τελευταίους που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν καθώς πλησιάζει στο τέλος της η χρήση του 13033 όταν ανοίξει η εστίαση, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα.

 

Μια ώρα “δώρο” μετά την Ανάσταση…

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας το οποίο διαφοροποιείται 3 φορές σε 72 ώρες!

Το Μεγάλο Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 10 το βράδυ, καθώς θα δοθεί 1 ώρα “δώρο” για επιστροφή των πιστών στο σπίτι αμέσως μετά την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει ως τις 9 το βράδυ.

Όμως την Δευτέρα του Πάσχα και για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 11 το βράδυ!

 

You may also like

Comments are closed.