ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάσχα στην… πόλη! Η Α. Πελώνη ξεκαθάρισε το “όχι” της Κυβέρνησης στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Facebook
Twitter
Ίσως η πιο κρίσιμη όλης της περιόδου είναι η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί καθώς σε αυτήν αναμένεται οι επιστήμονες να καταλήξουν στα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν για το Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και στις εκκλησίες.

Σήμερα άλλωστε αναμένεται και το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μέτρων, αν και “δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση για το αν θα γίνει το διάγγελμα, όπως διεμήνυσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική της συνέντευξης στον ΣΚΑΪ η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη. Η οποία μάλιστα έδωσε και το πρώτο δείγμα για τι σκέφτεται και τι θα προτείνει η κυβέρνηση για το Πάσχα κι όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, η κ. Πελώνη είπε ότι:  “Η κυβέρνηση λέει όχι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα”.

Η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι αυξημένοι για να μην υπάρξει… κύμα μετακίνησης ενόψει Πάσχα. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις» τόνισε.

«Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Οι προθέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν από τους ειδικούς, που συνεδριάζουν στις 10:00 το πρωί για να αποφασίσουν το πως θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα, το δεύτερο εν μέσω καραντίνας. Δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις, όπως είπε η Κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία ωστόσο τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, αν και αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν και να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», σημείωσε με νόημα.

Προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί αλλά θα υπάρξει μια ρύθμιση στο ωράριο λέγοντας πως «παράνομα στις εκκλησίες δεν θα είμαστε». Εκτιμάται ότι το βράδυ της Ανάστασης η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί κατά δύο ώρες και θα ξεκινήσει στις 23:00.

Όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, είπε ότι σε αυτό θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με την κ. Πελώνη, να ανοίξουν στις 10 Μαΐου δημοτικά και γυμνάσια. Αλλά αυτό θα το αποφασίσουν οι επιστήμονες.

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξει επίσης η εστίαση. Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία της κυβέρνησης δεδομένου πως υπάρχει ο ορίζοντας της 14ης Μαΐου για το “άνοιγμα” του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά στα κορονοπάρτι, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας στην ερώτηση γιατί η αστυνομία δεν παρεμβαίνει, είπε ότι “σε περιοχές με τόσο κόσμο, αυτό δεν είναι δυνατό”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top