ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας Αντώνιος: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας του 19χρονου που τον κατήγγειλε για ασέλγεια – «Επιτέλους τον κάλεσαν, ζούσαμε έναν εφιάλτη!»

pateras antonios kivotos tou kosmou.jpg

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η εισαγγελία καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για δύο αδικήματα -για ασέλγεια σε ανηλίκους αλλά και για  ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών. Σε εξηγήσεις καλούνται και 7 υπάλληλοι της δομής.

H μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε πρώτος τον ιδρυτή της Κιβωτού για ασέλγεια, μίλησε στο Star. «Επιτέλους τον κάλεσαν (τον πατέρα Αντώνιο), και από κει και πέρα εγώ πιστεύω πολύ στη δικαιοσύνη. Αυτό που περιμένουμε τόσο καιρό είναι να δικαιωθεί το παιδί, το δικό μου, της άλλης μητέρας και για όλα τα παιδιά». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας του 19χρονου, όταν έμαθε πως ο πατέρας Αντώνιος την ερχόμενη εβδομάδα καλείται να δώσει εξηγήσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων.

Η μητέρα του 19χρονου περιμένει με αγωνία τη στιγμή που το ανώτατο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως λέει χαρακτηριστικά, τόσο η ίδια όσο και ο γιος της περνούν έναν Γολγοθά. «Ο γιος μου είναι χάλια. Περιμένει πώς και πώς την εξέλιξη. Ζούμε μέσα σε έναν εφιάλτη».

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος μετά τις καταγγελίες από τα δύο ανήλικα αγόρια που ήταν τρόφιμοι. Επίσης ερευνάται και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών, καθώς προέκυψαν ενδείξεις πως οι ξυλοδαρμοί και  οι σκληρές τιμωρίες που επιβάλλονταν στα παιδιά ήταν κατόπιν δικής του εντολής.

«Έχω ακούσει ότι ένα συγκεκριμένο παιδί έχει υποστεί ξυλοδαρμό από στελέχη της Κιβωτού και ότι φοβάται να μιλήσει» λέει χαρακτηριστικά πρώην τρόφιμος της δομής. Εκτός από τον ιερέα, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις συνολικά 7 υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου. Οι  6 από αυτούς, για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία εργαζόμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς φέρεται να μην πήγε σε γιατρό ή στο νοσοκομείο ένα παιδάκι που είχε χτυπήσει.

You may also like

Comments are closed.