«Πάτωσε» η Αχαΐα στον κοινωνικό τουρισμό

Facebook
Twitter

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι η Αχαΐα να προσέλκυσε αρκετούς Έλληνες τουρίστες και επισκέπτες, ειδικότερα στην Αιγιάλεια, από τις αρχές Αυγούστου και μετά, όμως τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, είναι μάλλον απογοητευτικά για το νομό.

Σύμφωνα με αυτά η Αχαΐα προσέλκυσε μόλις 390 επισκέπτες, επισκέπτες δηλαδή που ήρθαν στην περιοχή, ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, τη στιγμή που σε άλλα μέρη της ηπειρωτικής επικράτειας τα νούμερα αυτά ήταν αρκετά μεγαλύτερα.

Πιο αναλυτικά ενεργοποιήθηκαν συνολικά 47.000 επιταγές του νέου προγράμματος 2021-2022 σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, καθώς και περισσότερες από 6.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Από τις 25 περιφερειακές ενότητες τα μεγαλύτερα ποσοστά επισκεψιμότητας στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού είχε η Χαλκιδική που δέχθηκε 6.836 δικαιούχους μαζί με τις οικογένειές τους, σε ποσοστό 15%.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε η Πιερία με 4.047 δικαιούχους με ποσοστό 9%, η Πρέβεζα με 3.716, ενώ στην 4η θέση με 2.977 δικαιούχους του προγράμματος βρέθηκε το νησί της Θάσου.

Ακολουθούν δεκάδες ακόμα άλλες περιοχές που δέχτηκαν περισσότερους κοινωνικούς τουρίστες από την Αχαΐα, η οποία στην ίδια λίστα βρίσκεται στην 24η και προτελευταία θέση, με ένα ποσοστό της τάξεως του 1%.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι παρά την προσπάθεια που έχει γίνει κυρίως στην Αιγιάλεια και στη Δυτική Αχαΐα, στη συνείδηση του Έλληνα επισκέπτη η Αχαΐα δεν είναι τόπος επιλογής για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Παρόλο που η Αχαΐα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε φυσικό κάλλος, σε ιστορία, σε μνημεία και σε τοπωνύμια από άλλες περιοχές, ενώ σε επίπεδο υποδομών (λιμάνια, οδικοί άξονες κτλ) βρίσκεται σε αρκετά καλύτερο επίπεδο από άλλους πιο τουριστικούς νομούς της χώρας.

Αφήστε και το γεγονός ότι υπάρχει ένας “αέρας” φρεσκάδας στον τομέα των καταλυμάτων, με πολλές ανακαινίσεις, αλλά και νέα τουριστικά καταλύματα να έχουν “ξεφυτρώσει” στον νομό τα τελευταία χρόνια.

Με λίγα λόγια κάτι κάνουμε λάθος. Γιατί δεν γίνεται να μην υπάρχει ουσιαστικά ο νομός στον χάρτη του κοινωνικού και εγχώριου τουρισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top