ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: 22 με covid στο Ασυλο Ανιάτων – 5 αρνητές… στο Νοσοκομείο! 14 εργαζόμενοι… σε καραντίνα!

patra 3

Σε προγραμματισμένο έλεγχο, τον τρίτο κατά σειρά κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου 2022, που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο ΕΟΔΥ  στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών εντοπίστηκαν 12 θετικά κρούσματα μεταξύ των περιθαλπομένων, ενώ όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν ήσαν αρνητικοί. Οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί ( όλοι εμβολιασμένοι ) είτε  παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί. Φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο όροφο του Ιδρύματος, που έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα και ελέγχονται συνεχώς για την κατάσταση τους. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή των ζωτικών τους σημείων θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ το Σάββατο και την Κυριακή διακομίσθησαν στα νοσοκομεία 10 περιθαλπόμενοι θετικοί στον covid 19, οι οποίοι και νοσηλεύονται. Οι περιθαλπόμενοι αυτοί εντοπίστηκαν μετά από αλλεπάλληλα τεστς (rapid και μοριακά), που πραγματοποιήθηκαν από το Ιδρυμα. Από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους στην σχετική διαδικασία.

Σε κατ οίκον καραντίνα βρίσκονται και δεκατέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο στο Ίδρυμα, σε εφαρμογή των Οδηγιών της Πολιτείας, ενώ ακόμα και οι στενοί συνεργάτες υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο προκειμένου να εισέλθουν στο Ίδρυμα.

Νέα rapid tests θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα (σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους) την προσεχή Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

You may also like

Comments are closed.