ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: 230 συνολικά παιδιά στα τέσσερα δημοτικά ΚΔΑΠ

Facebook
Twitter

Πάνω από 200 παιδιά είναι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πατρέων, μετά από την απόφαση που πήρε ο Κοινωνικός Οργανισμός για να δεχθεί επιπλέον 130 εγγραφές.

Η απόφαση αυτή έχει σαν σκοπό της να ενισχύσει τις οικογένειες εκείνες που ψάχνουν μια τέτοια δομή για να στείλουν το παιδί τους, έχοντας αποκλειστεί από τα voucher παρόλο που ο φάκελος τους ήταν πλήρης και μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα για να το πάνε σε ένα ιδιωτικό.

Τα επιπλέον 130 παιδιά που ήδη έχουν ξεκινήσει μαθήματα στα τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου, μοιάζουν να είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα 4.000 παιδιά που έχουν αποκλειστεί φέτος με βάση τις εκτιμήσεις.

«Αν είχαμε την δυνατότητα και το έμψυχο δυναμικό θα παίρναμε σίγουρα περισσότερα. Όμως χωρίς καμία ενίσχυση του σχετικού κονδυλίου από το κράτος και μη έχοντας εργαζόμενους δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Ακόμα και έτσι, αν το κράτος δεν ανταποκριθεί στην αίτηση που του κάναμε για επιδότηση, τότε από τον Φεβρουάριο και μετά, θα αναγκαστούμε να διακόψουμε με κάποια από τα παιδιά αυτά» αναφέρει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Το ευτύχημα για το τρέχον εξάμηνο είναι ότι στον Δήμο υπάρχουν οι συμβασιούχοι του κοινωφελούς που έχουν καταλάβει κάποιες από τις αντίστοιχες ειδικότητες για τα δημοτικά ΚΔΑΠ.

Συνολικά, τα παιδιά που έχουν εγγραφεί φέτος στα τέσσερα δημοτικά ΚΔΑΠ είναι 230. Η επιλογή των επιπλέον 130 θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έγινε με βάση την μοριοδότηση που είχαν από την διαχειριστική αρχή την ΕΕΤΑΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top