Πάτρα: 256 Airbnb σήμερα από Αγ. Σοφίας έως Σμύρνης 

Facebook
Twitter

Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο εικόνες. Η μια λέει ότι έπεται δραματική αύξηση των ενοικίων στο κέντρο της Πάτρας και κυρίως στη ζώνη από Αγίας Σοφίας έως -το πολύ- Ιεροθέου.

Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές που προοιωνίζονταν, σ’ αυτό το τμήμα της πόλης και κυρίως κοντά σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ για το Πανεπιστήμιο, αυξήσεις στο 53%!

Σχεδόν εξωπραγματικές. Αλλά δεν παύει αυτό το ποσοστό, όσο υπερβολικό κι αν είναι, να υπογραμμίζει την αυξημένη ζήτηση των ακινήτων στο κέντρο. 

Η δεύτερη εικόνα έχει να κάνει με την υπερβολική διαθεσιμότητα ακινήτων στο κέντρο της Πάτρας στην πλατφόρμα του Airbnb. Αυτή τη στιγμή, με προσθαφαιρέσεις, 256 χώροι στην Πάτρα είναι καταχωρημένοι στο Airbnb (από Αγίας Σοφίας έως Σμύρνης, ενώ στο σύνολο της Πάτρας τα καταλύματα αγγίοζυν τα 460) με τιμές που οι πιο χαμηλές είναι στα 36 ευρώ η διανυκτέρευση σε μικρό διαμέρισμα στην οδό Αθηνών και Πέντε Πηγαδίων.

Αλλά και προς την Τερψιθέα, το κόστος δεν υπερβαίνει, σε κάποια ακίνητα, τα 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση.

Αυτά τα δεδομένα δεν περνούν απαρατήρητα απ’ την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ δυο εβδομάδων έλεγε ότι «σίγουρα θα μπουν αυστηρότερα πλαίσια για τα airbnb». Και το είχε επαναλάβει και σε συνέντευξη του στο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο δρόμος που άνοιξε η Νέα Υόρκη, με δραστικούς περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Στην Πάτρα, στο κέντρο, ακόμα και άλλοτε γραφεία (όπως στην οδό Κανάκαρη, στη Βότση και στην Πατρέως) μετατρέπονται σε μικρά διαμερίσματα ώστε να καλύψουν την βροχή αιτημάτων που ανακύπτει απ’ την τάση του Airbnb.

Αλλά, μάλλον, έρχονται ρυθμίσεις που θα διαφοροποιήσουν τα ισχύοντα. Ρυθμίσεις που ήδη εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών και θα ανακοινωθούν (μάλλον) από Σεπτέμβριο.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top