ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – 2ο ΕΠΑΛ: Δεν έχει προηγούμενο το κάψιμο των θρανίων και καρεκλών – ΦΩΤΟ

251929359 718665432427181 5819083297208829123 n 1

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον εαυτό τους οι μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας. Είχαν ανάψει φωτιές στο προαύλιο, είχαν ρίξει δυναμιτάκια σε άλλους μαθητές, είχαν βάλει γκαζάκι στην τουαλέτα του σχολείου, πιθανόν να είχαν εμπλοκή και στον τραυματισμό μαθητή από κατσαβίδι (δεν έχει βρεθεί ο δράστης, ωστόσο το περιστατικό έγινε έξω από το σχολικό συγκρότημα), χθες όμως… έβαλαν φωτιά μέσα στο σχολείο καίγοντας καρέκλες και θρανία! Και μπορεί να μην γνωρίζουν καν τους Pink Floyd και το “Another Brick in the wall” ωστόσο μάλλον ήθελαν να δείξουν πως «δεν έχουμε ανάγκη εκπαίδευση, και δεν θέλουμε έλεγχο στο μυαλό μας» όπως λένε οι πασίγνωστοι στίχοι του Roger Waters, βασικού στελέχους του δημοφιλούς Βρετανικού συγκροτήματος.

 

Μόνο που το 1979, όταν γράφτηκε το συγκεκριμένο τραγούδι απέχει πολύ από το 2021, ενώ και εκείνα τα μηνύματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που «στέλνουν» σήμερα οι μαθητές του ΕΠΑΛ. Αγνωστό για ποιο λόγο μπήκαν οι φωτιές, οι οποίες φυσικά προκάλεσαν αναστάτωση σε όλη τη σχολική κοινότητα.

 

Μαρτυρίες μαθητών κάνουν λόγο για «χουλιγκάνικες» καταστάσεις που επικρατούν στην σχολική κοινότητα και οι οποίες «συντηρούνται» από μικρή ομάδα μαθητών. Κάποιοι γονείς δε, κάνουν λόγο για «διαμάχη» μεταξύ μαθητών των δύο ΕΠΑΛ (6ου και 2ου) που λειτουργούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Η φωτιά τελικά σβήστηκε από άλλους με την συνδρομή καθηγητών και δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Ωστόσο το θέμα κρίνεται πολύ σοβαρό και είναι βέβαιο πως θα πρέπει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να παρέμβουν. Δεν είναι και λίγα 5 σοβαρά επεισόδια μέσα σε λίγους μήνες στο ίδιο σχολείο! Να υπενθυμίσουμε πάντως πως προ ημερών όταν είχε συμβεί το επεισόδιο με τον τραυματισμό από κατσαβίδι, η Διεύθυνση του σχολείου είχε «διαμαρτυρηθεί» για την έκταση που έλαβε το ζήτημα και ως δικαιολογία χρησιμοποίησε το ότι «το συμβάν έγινε έξω από το σχολείο»!

You may also like

Comments are closed.