ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: 30 προσφυγόπουλα περιμένουν… μια σοκολάτα και ΑΓΑΠΗ!

Facebook
Twitter
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ από την Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη |

30 παιδιά, 14 αγόρια και 16 κορίτσια, τα 24 κάτω των 7 ετών, περιμένουν τη βοήθειά μας…

 

Πρόκειται για προσφυγόπουλα που ζουν ανάμεσά μας, παιδιά οικογενειών που κατόρθωσαν μέσα από κακουχίες να φθάσουν στην Ελλάδα και να καταλήξουν στην Πάτρα, ελπίζοντας σε μια καλύτερη μέρα και επενδύοντας στην Ανθρωπιά μας, με τις πράξεις μας!

Η Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων της πόλης, δίνει αυτές τις μέρες έναν ακόμη δύσκολο αγώνα προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες, εξασφαλίζοντας πράγματα που για εμάς είναι αυτονόητα, για τους πρόσφυγες, όμως, όχι…!

Επαρκείς ποσότητες φαγητού, είδη πρώτης ανάγκης, και φυσικά: ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά, ώστε τα Χριστούγεννα να νιώσουν… παιδιά! Βέβαια, αυτή, είναι μια βοήθεια που παρέχεται σε σταθερή βάση από τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων Πάτρας, όμως αυτή την περίοδο επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση περισσότερων συμπολιτών.

Εθελοντές κάθε ηλικίας δίνουν το «παρών» στον χώρο της Κίνησης, στην οδό Ιωάννου Βλάχου 19, κατηγοριοποιώντας τα είδη (τρόφιμα, είδη υγιεινής, παιχνίδια, ρουχισμό). τη συλλογή, συγκέντρωση, τακτοποίηση και διάθεση της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ:

Από αυτή την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, μπορείτε να παραδώσετε κάτι από τα αναγκαία: Ρύζι, όσπρια, Τοματοχυμούς, Ζυμαρικά,  Λάδι, Είδη προσωπικής υγιεινής κ.α..

Και φυσικά, για τα παιδιά ειδικότερα: Παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής και μπογιές ,γραφική ύλη, καραμέλες και μπισκότα ή κρουασάν, γλυκίσματα και πάνω απ’ όλα, ό,τι αρέσει περισσότερο σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, φύλου, καταγωγής… ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ!

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6950654775)

 

«ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ»

2 ΕΝΘΕΤΗ Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 1

 

Ο υπεύθυνος της Κίνησης κ. Νίκος Παπαγεωργίου σημειώνει ότι:

«Καθένας  μας είναι ένας μικρός κρίκος σε μία αλυσίδα Αλληλεγγύης».

Σε μια, όπως λέει…:

«ζωντανή έμπρακτη και μάχιμη συλλογή ειδών ανάγκης για καθημερινή επιβίωση, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν δίπλα μας, μαζί μας, σε αυτή την πόλη».

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top