ΠΑΤΡΑ: 56 πινακίδες «έξυπνης» στάθμευσης | Έρχονται κι άλλες στο ιστορικό κέντρο…

Facebook
Twitter

Το σύστημα εντάσσεται στα έργα σύγχρονης αναβάθμισης στο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» αλλά θα επεκταθούν σ’ όλο το ιστορικού κέντρο…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Περπατώντας στην Κωνσταντινοπόλεως και Άστιγγος, στην Μαιζώνος και Καρόλου, ακόμα και στην Ζαΐμη, θα δείτε ολοκαίνουργιες ηλεκτρονικές πινακίδες να κυριαρχούν στη θέα που αντικρίζει το μάτι.

Βέβαια δεν λειτουργούν, «ακόμα», όπως μας αναφέρει ο κ. Νίκος Ασπράγκαθος, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων.

thumbnail ΝΙΚΟΣ ΑΣΠΡΑΓΚΑΘΟΣ

 

Είναι ο άνθρωπος που επιφορτίστηκε με την απόκτηση και εγκατάσταση 56 τέτοιων πινακίδων, σε πρώτη φάση, στους δρόμους εντός και πέριξ του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου», γνωστού και ως «OPEN MALL», που θα εκτείνεται κατά μήκος της οδού Κωνσταντινουπόλεως από το παλιό Αρσάκειο (και προσεχώς νέο Δημαρχείο της Πάτρας) ως την Αγία Σοφία.

 

 

 

 ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ…

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ

ΦΩΤΟ για 1ο ΘΕΜΑ 6 1

Πρόκειται για πινακίδες που θα λειτουργήσουν με αισθητήρες «έξυπνης» στάθμευσης, που έχουν εγκατασταθεί με σκοπό να αναβαθμιστεί η περιοχή και να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό χάος, κυρίως δε, το παρκάρισμα οχημάτων, δημοτών και επισκεπτών. Θα φθάνεις με το ΙΧ σου και η πινακίδα θα σε ενημερώνει σε ποιον δρόμο υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πόσες.

Όλα αυτά φυσικά, ως τμήμα του πιλοτικού προγράμματος που συμπληρώνεται από τις «έξυπνες» διαβάσεις, αλλά και τους «έξυπνους» κάδους (ημιυπόγειοι) που έχουν ήδη εγκατασταθεί στα προσδιορισμένα σημεία. «Ευελπιστούμε ότι τα ψηφιακά συστήματα θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση αναβαθμίσουν της  λειτουργίας της, ώστε η περιοχή όπου λειτουργούν να είναι πιο ελκυστική», δηλώνει ο κ. Ασπράγκαθος.

 

 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Διαβεβαιώσει πως η λειτουργία του συστήματος «έξυπνης» στάθμευσης δεν απέχει πολύ χρονικά, αρκεί να ολοκληρωθεί το έργο της τοποθέτησης όλων (και των 56) ηλεκτρονικών πινακίδων. Ίσως, δηλαδή, εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο προς Φθινόπωρο να είναι όλα έτοιμα. Ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι η αποτελεσματικότητα τους στην πράξη θα ανοίξει δρόμο για να επεκταθεί το ίδιο σύστημα και σε όλο το ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

3 e1686920662322

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top