ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: 7 άτομα έκαναν εμβόλιο την Κυριακή

Facebook
Twitter

Κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί και να ανεβάσει ρυθμούς η εμβολιαστική διαδικασία, τα… μηνύματα που έρχονται από την σχετική ιστοσελίδα για τα εμβόλια και τον πίνακα με την κάθε περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά είναι μάλλον αποκαρδιωτικά.

Σε όλη την επικράτεια υπάρχει μία αισθητή πτώση των εμβολιασμών. Ειδικότερα στην Αχαΐα που έχει περάσει στην «κόκκινη» ζώνη με πάνω από 1.200 κρούσματα το τελευταίο δεκαήμερο, ο εμβολιασμός αντί να ανεβάζει ρυθμούς, μάλλον κατεβαίνει και μάλιστα με ταχύτητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή, μια ημέρα αργίας που έτσι και αλλιώς τα εμβόλια που γίνονται είναι λιγοστά, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της περιφερειακής ενότητας που είναι αρκετά έγιναν μόλις εφτά εμβόλια!

Στατιστικά τα εφτά εμβόλια δεν αντιστοιχούν ούτε στο ένα τέταρτο της δόσης για το κάθε εμβολιαστικό κέντρο του νομού. Καμία τάση δηλαδή για άνοδο παρόλο που τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, υπάρχει μεγάλη διασπορά και ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς από αυτά μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να ασθενήσεις, είναι να πας να κάνεις το εμβόλιο.

Όμως, πέρα από την αργία της Κυριακής, το γεγονός είναι ότι και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ο αριθμός των εμβολίων στην Αχαΐα, δεν λέει να φτάσει στο επίπεδο που είχε η περιφερειακή ενότητα την περασμένη άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού.

Το μάξιμουμ του αριθμού των εμβολίων για όποιον έχει την περιέργεια και κοιτάζει σε καθημερινή βάση την σχετική σελίδα με τον αντίστοιχο πίνακα δεν ξεπερνάει τα 850 με 900 εμβόλια την ημέρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top