ΠΑΤΡΑ: Αυτά είναι τα ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί για τα 3 κορίτσια

Facebook
Twitter
Τα ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί!

Οι γιατροί που ενεπλάκησαν στη νοσηλεία της εννιάχρονης θέτουν μία σειρά από ερωτήματα, που κρίνουν ότι δεν μπορούν να εξηγηθούν ιατρικά και αυτά καλείται να διαλευκάνει η έρευνα των Αρχών. Το  πρώτο ερώτημα αφορά στα συμπτώματα που ανέφερε η μητέρα ότι παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή νευρολογικά προβλήματα και σπασμούς, τα οποία, ωστόσο, δεν διαπίστωσε κανείς άλλος στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Το δεύτερο αφορά στην πεποίθηση των γιατρών ότι το παιδί, που πέθανε από ανακοπή, δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα.

Επιπλέον, ένα ερώτημα αποτελεί ο απινιδωτής που τοποθετήθηκε στην Τζωρτζίνα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο, όπου και κατέληξε, με την αιτία θανάτου να παραμένει αδιευκρίνιστη.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου της, ενώ ούτε ο απινιδωτής «κατάφερε» να λύσει το μυστήριο.

“Παραμένει άλυτο μυστήριο για τους γιατρούς το πως χάθηκαν τα τρία παιδιά” δηλώνει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Άννα Μαστοράκου, προσθέτοντας πως ” θα διαφωτίσει την έρευνα η κατάθεση των γιατρών από διαφορετικά νοσοκομεία γιατί η δικαιοσύνη θα μπορέσει να ψηλαφίσει κοινές λεπτομέρειες και να προσανατολίσει και την έρευνα” Πάντως επεσήμανε πως και στις τρεις περιπτώσεις έως τώρα “έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους“.

Όπως είπε “η μηνυτήρια αναφορά για την περίπτωση της Μαλένας έχει τεθεί στο αρχείο, άρα επισήμως η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει ιατρικό λάθος και την ίδια εικόνα έχουμε για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, τουλάχιστον όσον αφορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους γονείς των κοριτσιών. “Η άποψη είναι κοινή ότι έγινε ότι καλύτερο από τους γιατρούς”

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top