ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Αυτό το σαββατοκύριακο η παράσταση “Εκτόξευση στη Νεραϊδούπολη”

qphejscxsn62850d8673e35
Μία νέα παράσταση για μικρούς και μεγάλους έχει ετοιμάσει το Θεατρικό Εργαστήρι (ενηλίκων) του Καλλιτεχνικού ομίλου της «Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας», με το τίτλο: «ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΟΥΠΟΛΗ», που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «ROYAL» – παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων, αυτό το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2022.

Πρόκειται περί ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ (για ηλικίες από 2 έως 102 ετών), μία δημιουργία της Διευθύντριας του Θεατρικού Εργαστηρίου, Αθηνάς Καλλιμάνη, ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον πρόσφατα εκλιπόντα σύζυγο της, ΚΑΝΕΛΛΟ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟ.

Πλάσματα της στεριάς, της θάλασσας και τ’ ουρανού  ζωντανεύουν επί σκηνής, συστήνονται με διαφορετικό τρόπο στους μικρούς μας φίλους και ενωμένα φροντίζουν για την ανάπτυξη της Νεραϊδούπολης.

«Όμως κάποιος πεινάει πολύ. Και σκέφτεται να κάνει μια πράξη φοβερή. Να αρπάξει τα ζωάκια στην πόλη αυτή».

Η παράσταση αναδεικνύει την αξία του κάθε πλάσματος πάνω στη γη και ότι δεν υπάρχει δρόμος για την ευημερία. Η ευημερία είναι ο δρόμος.

«Και αυτό που θες εσύ, αυτό θέλω και εγώ. Έναν κόσμο ειρηνικό… Αυτό που θες εσύ, αυτό θέλω και εγώ. Έναν κόσμο γεμάτο γέλιο και χορό…».

Συντελεστές:

Συγγραφή θεατρικού έργου-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Επιμέλεια και Κατασκευή Κουστουμιών: Δημήτρης Ράπτης

Videoart: Γιάννης Παππάς

Στίχοι και Μελοποίηση στίχων: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου, Ιάσονας Πανέτας-Φελούρης

Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος

Προβολή βίντεο: Σπύρος Καστρινός

Φωτογραφίες-Βιντεοσκόπηση: Άρης Ζησιμάτος

Επιμέλεια αφίσας: Αθανασία Παπασταύρου.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι:

Μαριάννα Γεωργοπούλου (ΛΑΓΟΣ), Ειρήνη Γκαϊτατζή (ΧΕΛΩΝΑ), Μαράγια Θεάκου (ΑΛΕΠΟΥ), Μαρία Κανελλοπούλου (ΚΟΡΑΚΙΝΑ), Αλεξία Κατριμπούζα (ΛΥΚΟΣ), Αντωνία Κατριμπούζα (ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ), Ευαγγελία Κεφαλά (ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ), Γιώργος Κουβαράς (ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥΛΗΣ), Αγγελική Λινάρδου (ΣΚΥΛΟΣΑΪΝΗΣ), Ιάσονας Πανέτας-Φελούρης (ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΟ), Χριστίνα Στίγγα (ΤΟΥΡΜΠΟ), Ηλίας Τσακηρίδης (ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ), Κατερίνα Τσάμη (ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ), Βασίλης Τσαρούχας (ΚΟΡΑΚΑΣ).

*Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα και την Κυριακή 22 Μαΐου, 11 το πρωί και 7 το απόγευμα.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που θα παραλαμβάνονται από τα γραφεία του Οργανισμού της Πολυφωνικής στην οδό Κορίνθου 280 και Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα

(τηλ. 2610222248 και 2610279679, έναντι € 5.- η κάθε μία).

You may also like

Comments are closed.