ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Αυξάνονται τα σύμφωνα συμβίωσης

Facebook
Twitter
Αλλάζει η νοοτροπία των νέων ζευγαριών ως προς τον γάμο ή απλά έχουν αυξηθεί τα ομόφυλα ζευγάρια που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ένα σύμφωνο συμβίωσης;

Το ερώτημα αυτό για την ώρα είναι αναπάντητο, εκείνο πάντως που προκύπτει από τα στοιχεία του δήμου της Πάτρας είναι ότι και στην αχαϊκή πρωτεύουσα παρατηρείται η τάση που υπάρχει σε πανελλήνιο επίπεδο και αναφέρεται στην αύξηση των σύμφωνων συμβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα μόνο στους πέντε πρώτους μήνες του 2022 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Πάτρα 98 σύμφωνα συμβίωσης και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αν συνεχιστεί με τους ρυθμούς η σύναψη σύμφωνων συμβίωσης, δεν αποκλείεται να σημειωθεί ρεκόρ.

Το 2019 είχαμε στην Πάτρα 141 σύμφωνα συμβίωσης, το 2020 αυξήθηκαν στα 201 και το 2021 ανέβηκαν ακόμα περισσότερο στα 273. Αν κάνει κάποιος την πρόσθεση θα δει ότι μέσα 3,5 χρόνια έχουν φτάσει συνολικά τα 713.

Οι συνάψεις σύμφωνων συμβίωσης, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν αφορούν μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια, αφού σε αυτή τη λύση καταφεύγουν και αρκετά ετερόφυλα ζευγάρια που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να παντρευτούν, είτε με θρησκευτικό, είτε με πολιτικό γάμο.

Με τη σύναψη των σύμφωνων συμβίωσης το κάθε ζευγάρι διασφαλίζει κατά έναν τρόπο τον σύντροφο του και είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να τα οδηγήσει σε αυτή τη λύση από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει και μένουν μαζί.

Σημειώνουμε ότι τα σύμφωνα συμβίωσης γίνονται ως γνωστόν στα συμβολαιογραφικά γραφεία όμως για να επικυρωθούν θα πρέπει να εγκριθούν και από το ληξιαρχείο του κάθε δήμου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top