ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Αύξηση της φτώχειας δείχνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο για τη διανομή του Πάσχα

Facebook
Twitter
Πάνω από 900 οικογένειες αναμένονται να κάνουν Πάσχα φέτος μέσα από τα τρόφιμα που θα πάρουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η φτώχεια έχει γίνει καθεστώς για δεκάδες οικογένειες της Πάτρας, έχοντας απλώσει τα πλοκάμια της μετά από την εποχή της πανδημίας και έχοντας εξαπλωθεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, με την εμφάνιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 20% με 25% στις οικογένειες που φέτος το Πάσχα θα λάβουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αύξηση σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό υπάρχει και στον αριθμό των αιτήσεων, των ενδιαφερόμενων δηλαδή οικογενειών που θέλουν να λάβουν τρόφιμα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αύξηση έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους δύο μήνες του περασμένου έτους και έχει γίνει ακόμα πιο αισθητή από τον νέο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα ενώ ο αριθμός των αιτήσεων που γίνονταν ήταν κατά μέσο όρο κοντά στις 20 με 25, ο αριθμός αυτός πλέον έχει ανέβει στις 45 με 50.

Επιπλέον οι περισσότερες από τις δικαιούχες οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πολυμελείς, γεγονός που σημαίνει για τον Κοινωνικό Οργανισμό την αναζήτηση ακόμα περισσότερων αγαθών για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επίπεδο ατόμων οι δικαιούχοι του προγράμματος αγγίζουν τον αριθμό των 2.500. Η διανομή τροφίμων ξεκίνησε από την Παρασκευή και θα συνεχιστεί την Μεγάλη Εβδομάδα, στο πρώην κτίριο της ΑΔΕΠ, στην Ελευθερίου Βενιζέλου όπου βρίσκεται και η στέγη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, γαλακτοκομικά, κοτόπουλο και κρέας χοιρινό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top