ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αγώνας για να σωθεί μία μητέρα από τον άνδρα που την κακοποιεί!

KENTRIKI 3

Κωνσταντίνος Φλαμής

Συγκέντρωση για την Λάουρα, πραγματοποίησαν έξω από τα Δικαστήρια σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Το πρωί η Λάουρα βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με το παιδί της προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει εναντίον του πρώην συντρόφου της.

Η Λάουρα και το παιδί της σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της ίδιας αλλά και όσων περιγράφει σε 7 μηνύσεις που χουν υποβληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, έχουν κακοποιηθεί επανειλημμένα από τον πρώην σύντροφο και πατέρα του παιδιού της.

Η νεαρή γυναίκα από την Τσεχία ενώ έχει προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων να μην την πλησιάζει στα 100μ. και ενώ αυτός παραβιάζει διαρκώς την απόφαση, καλεί την αστυνομία και αυτή δεν εμφανίζεται καν, όπως η ίδια αλλά και οι γυναικείες οργανώσεις που την στηρίζουν, υποστηρίζουν!

Ο πρώην της, απειλεί καθημερινά τη ζωή της ίδιας και του παιδιού της, ενώ σε 7 μηνύσεις που έχει κάνει εναντίον του δεν έχει γίνει ποτέ η αυτόφωρη διαδικασία, όπως προβλέπεται. Στην ανακοίνωσή τους Σύλλογοι υπεράσπισης κακοποιημένων γυναικών επισημαίνουν: «Μετράμε ήδη 19 γυναικοκτονίες και η αστυνομία συγκαλύπτει τους κακοποιητές και τους γυναικοκτόνους. Κράτος, αστυνομία και θεσμοί συγκαλύπτουν τους κακοποιητές. Δε θα αφήσουμε όμως καμία γυναίκα μόνη της! Θα σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη υλικά και ηθικά! Καμία γυναίκα δε θα αφεθεί στο έλεος των κακοποιητών της! Στο επερχόμενο δικαστήριο για την οριστικοποίηση των ασφαλιστικών μέτρων την Τετάρτη 9 Φλεβάρη, θα σταθούμε δίπλα της και θα είμαστε πολλοί»!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στην Πάτρα και απέκτησαν ένα παιδί που όπως φαίνεται βασανίζεται από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Οι γονείς χώρισαν και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αρρωστημένος πόλεμος με καταγγελίες που προκαλούν αίσθηση. Η μάνα κατηγορεί τον πατέρα και εκείνος την πρώην γυναίκα του. Η κοπέλα έχει κάνει 7 μηνύσεις στον πατέρα του παιδιού της για βίαιη συμπεριφορά και απειλές. Μέχρι που την προπερασμένη Κυριακή (30-01-2022) επιχείρησε όπως υποστηρίζει να τη σκοτώσει με το αυτοκίνητό του.

Η γυναίκα κατάγεται από την Τσεχία και ζει στην Πάτρα 10 χρόνια. Γνώρισε τον συγκεκριμένο άνδρα και πριν 4 περίπου χρόνια έκανε παιδί μαζί του. Ο ίδιος το αναγνώρισε. Όταν του είπε να διακόψουν, η ζωή της έγινε κόλαση.

Όπως λέει, την περιμένει έξω από το σπίτι, πηδάει από τα παράθυρα για να μπει μέσα, της φωνάζει, την απειλεί. Η ίδια καταγγέλλει πως κακοποιούσε και το παιδί: «Ήταν κακοποιητικός και με το παιδί. Το βλέπει δύο τρεις φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπεται.

Την τελευταία φορά που πήγα στην εισαγγελία μου είπαν ότι δε μπορώ να κινήσω διαδικασία εναντίον του γιατί εκείνος έχει ζητήσει να ερευνηθεί το δικό μου περιβάλλον, υπονοώντας ότι εγώ το κακοποιώ! Από την αρχή της σχέσης ήταν νευρικός, έκανε ζήλιες, ήθελε να αφήσω το σπίτι μου και να είμαι μαζί του.

Έκανα υπομονή. Με χτυπούσε και μετά έλεγε συγγνώμη κι εγώ έλεγα πως θα αλλάξει. Όταν ήταν το μωρό τριών μηνών έκλαιγε ένα βράδυ και το πιάνει βρίζοντας και το κρεμάει ανάποδα απ’ το μπαλκόνι και πάω και του δίνω μια σφαλιάρα στην πλάτη. Αφήνει το παιδί στο κρεβάτι και με χτυπάει.

Με έσερνε απ’ τα μαλλιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, μου έλεγε ότι θα μου πάρει το παιδί. Στη γειτονιά άκουγαν τις φωνές» περιγράφει η ίδια.

Μάλιστα ισχυρίζεται πως μετά τις γιορτές το παιδί παρελήφθη από την ίδια με σημάδια: «Τα Χριστούγεννα, μετά από τρεις μέρες που ήταν μαζί του, το παιδί ήρθε με κόκκινο μάτι και μου είπε ‘μπαμπάς, μιμί εδώ’. Κι άλλη φορά έχει έρθει με μελανιασμένα τα χεράκια του. Και μετά το εξαγοράζει με δωροσακούλες». Θα πρέπει να τονιστεί πως στο πλευρό της Λάουρας είναι… και όλη η γειτονιά της.  Ωστόσο φοβούνται να καταθέσουν διότι ο πρώην της γυναίκας… έχει απειλήσει και αυτούς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας – γειτόνισσας της Λάουρας την οποία απείλησε πως θα της προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο της.

ντανα 1

ΝΤ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: Κατέθεσα ασφαλιστικά για μητέρα με 3 παιδιά!

Σαν να μην έφτανε η περίπτωση της Λάουρας, η δικηγόρος Πατρών Ντάνα Αντωνοπούλου αποκαλύπτει στην «Πολιτεία» άλλη μία περίπτωση γυναίκας η οποία είναι μητέρα 3 παιδιών και αναγκάστηκε να υποβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για να μην ενοχλείται και να υπάρχουν οι αυτονόητες σχέσεις με τον πρώην σύζυγο και τα παιδιά τους. Σε μία άλλη περίπτωση εξαγριωμένος σύζυγος στα Συχαινά… κυνηγούσε την γυναίκα του, την ακολουθούσε με το αυτοκίνητο και την έφθασε μέχρι… τα Μποζαϊτικα!

Εκεί την ακινητοποίησε, της έκανε φασαρία μπροστά στο ανήλικο παιδί τους, όμως τελικά η γυναίκα σώθηκε αφού είχε προνοήσει και είχε καλέσει την αστυνομία. Έτσι πριν καν προλάβει να «γιγαντωθεί» το επεισόδιο… εν μέση οδώ… έφθασε το περιπολικό. Και οι δύο οδηγήθηκαν στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω!

Σε μία άλλη περίπτωση στην συνοικία Ταραμπούρα, ο πρώην σύζυγος επιχείρησε να μπει μέσα στο σπίτι που διαμένει η πρώην του με τα παιδιά τους… από το παράθυρο! Νωρίτερα φώναζε και χτυπούσε με μανία την πόρτα με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί όλη η γειτονιά! Τελικά έφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τον ηρέμησαν!

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καταγράφονται 19 περιστατικά ημερησίως. Το 2021 οι αστυνομικές υπηρεσίες σχημάτισαν 6.834 δικογραφίες, σε σχέση με τις 4.619 που είχαν σχηματιστεί το 2020. Το 2021 συνολικά 5.705 γυναίκες έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις 3.626 γυναίκες που είχαν πέσει θύματα το 2020.

Από τα συνολικά 7.695 θύματα ενδοοικογενειακής βίας του 2021, οι 5.705 ήταν γυναίκες και οι 1.990 άντρες. Όσον αφορά στους δράστες, από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκαν το 2021 συνολικά 7.242, σε σχέση με τους 4.814 του 2020. Από τους 7242 δράστες του 2021, οι 5.868 ήταν άντρες και οι 1.374 γυναίκες, ενώ από τους 4.814 δράστες του 2020, οι 3.966 ήταν άντρες και οι 848 γυναίκες. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο δημιουργήθηκαν τα Τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Θυμίζεται ότι αρχικά ιδρύθηκαν πέντε στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ το σχέδιο προβλέπει την ίδρυση ανάλογων τμημάτων και στην περιφέρεια. Το 2021 καταγράφηκαν 19 γυναικοκτονίες στη χώρα, εγκλήματα που συγκλόνισαν και προβλημάτισαν, ενώ λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου αποφεύχθηκε ακόμη μία, στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση που επίσης συγκλόνισε.

 

 

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.