ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Αγωνία για το 8χρονο που εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες ΙΧ – Ένταση στο νοσοκομείο από τους συγγενείς του

1068x685 1
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα 8χρονο παιδί που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτου, το οποίο είχε εμπλακεί δευτερόλεπτα πιο νωρίς σε τροχαίο με άλλο ΙΧ. Το παιδί εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητο. 

Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και αργά μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Κρίθηκε σκόπιμο να διασωληνωθεί, ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Το ατύχημα έκοψε την ανάσα όσων διέρχονταν από τη συμβολή της Όθωνος Αμαλίας με τη Γούναρη. Στη συγκεκριμένη διασταύρωση παρατηρείται συχνά σύγχυση ανάμεσα στους οδηγούς, ενώ κίνδυνος παραμονεύει και για τους πεζούς, καθώς στην έξοδο από το παλαιό λιμάνι (τμήμα του οποίου χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ) δεν υπάρχει σηματοδότηση, ούτε καν διάβαση πεζών, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα.

Ο 8χρονος βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της πλατείας που βρίσκεται στη συγκεκριμένη διασταύρωση, όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα βγήκε από την πορεία του και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, εγκλωβίζοντας το παιδί κάτω από το αμάξωμα.

Στη θέα του ατυχήματος έτρεξαν περαστικοί και οδηγοί από την διπλανή πιάτσα ταξί της λεωφόρου Γούναρη, οι οποίοι στην κυριολεξία σήκωσαν στον αέρα το ΙΧ για να απεγκλωβίσουν το παιδί που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

Μετά την αρχική μεταφορά του στο Καραμανδάνειο, ο 8χρονος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να εκτιμηθεί, αν οι γιατροί θα πρέπει να προχωρήσουν σε χειρουργείο.

Εκεί, έσπευσαν πολλοί συγγενείς του παιδιού, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν με την ασφάλεια του Νοσοκομείου και τους αστυνομικούς, που βρίσκονται από νωρίς στο σημείο.

 

 

You may also like

Comments are closed.