ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών στην εκπνοή του Καρναβαλιού

Facebook
Twitter

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλος της μιας παρέας ενοχλούσε και απείλησε την άλλη παρέα με… σπασμένο μπουκάλι!

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Δεν αποφεύχθηκε το άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού, κατά την διάρκεια της τελευταίας Κυριακής του καρναβαλιού, στην Πάτρα. Μια πραγματική σύρραξη , όπως επ’ ακριβώς την περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες στην «Πολιτεία», μεταξύ θερμόαιμων νεαρών, όχι πάνω από 18 ετών.

Όπου από θαύμα απ’ ότι φαίνεται δεν είχαμε θύμα σοβαρού τραυματισμού ή ακόμα και κάτι χειρότερο… Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ της πόλης, αργά το βράδυ της Κυριακής και περνώντας προς το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας, και ενώ οι νεαροί περίμεναν στον χώρο αναμονής για να περάσει η ώρα που χρειαζόταν μέχρι να έφθανε η στιγμή που θα έπρεπε να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την αναχώρηση τους, με προορισμό την Αθήνα.

Ήταν φανερό ότι κάποιοι από τους νεαρούς που περίμεναν, βρίσκονταν σε κατάσταση εκτός εαυτού, προφανώς από το υπέρμετρο ξεφάντωμα, πιθανότατα και από το ποτό που είχε προηγουμένως καταναλωθεί. Ωστόσο στην αρχή τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε και θα ξεσήκωνε όλο το ΚΤΕΛ, εργαζόμενους και ταξιδιώτες μαζί.

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ… ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!
Όλα άλλαξαν μέσα σε μια στιγμή και με αφορμή, όπως μας είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Μ.Κ., το ένα μέλος της μιας από τις δύο παρέες άρχισε να παρενοχλεί τους συνομηλίκους του από την άλλη παρέα από την οποία κάποιος αντέδρασε ζητώντας του εξηγήσεις για την συμπεριφορά του. Και εκείνος, δεν δίστασε, σε κοινή θέα, να… σπάσει ένα μπουκάλι και επιδεικτικά να το προτάσσει προς το μέρος τους, δείχνοντας προφανείς άγριες διαθέσεις και θέλοντας πιθανόν να αποδείξει ότι… ήταν ικανός για όλα, και άρα δεν έπρεπε να τους απευθύνουν τον λόγο. «Απειλούσε με το μπουκάλι την αντίπαλη παρέα πως θα τους μαχαιρώσει και στην συνέχεια εκείνοι λόγω του ότι ήταν περισσότεροι προφανώς, περίπου επτά προς τέσσερις, του επιτέθηκαν. Και μετά η επίθεση επεκτάθηκε και στους άλλους τρεις της δικής του παρέας», σημειώνει ο Μ.Κ..

18 entheti 1 1

 

ΑΓΡΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ
Σε κλάσματα δευτερολέπτου ο χώρος είχε μετατραπεί σε πεδίο άγριας συμπλοκής, πραγματικής σύρραξης, μεταξύ των συνολικά έντεκα νεαρών που κατά τ’ άλλα, είχαν έρθει στο καρναβάλι της Πάτρας για να… διασκεδάσουν. «Έπεσε άγριο ξύλο και πολλοί φοβήθηκαν και απομακρύνθηκαν», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας στην «Πολιτεία». Λέγοντας όμως ότι δεν συνέβη το ίδιο με εργαζόμενους και άλλους ταξιδιώτες οι οποίοι έτρεξαν για να χωρίσουν τους νέους και να σταματήσει το επεισόδιο προτού συμβούν χειρότερα. Ενώ παράλληλα κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία για να επέμβει, και ευτυχώς, κατέφθασαν περιπολικό και δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά! Έτσι, το ευτύχημα ήταν ότι σταμάτησε αμέσως ο άγριος καυγάς. Αν και δεν έγιναν συλλήψεις, ούτε επί τόπου, εκείνη τη στιγμή, αλλά ούτε και αργότερα αφού δεν υπεβλήθησαν μηνύσεις εκατέρωθεν και το περιστατικό θεωρήθηκε ως λήξαν.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τρία από τα άτομα που ενεπλάκησαν στον καυγά τραυματίστηκαν φέροντας εκδορές στο πρόσωπο και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματος τους και μάλιστα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζονται και οι τρεις να υποβληθούν σε μικρο-επεμβάσεις κάνοντας ράμματα στα φρύδια αλλά και στα χείλη, λόγω των τραυμάτων που είχαν υποστεί από τα γρονθοκοπήματα που είχαν δεχτεί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι οι νεαροί γλίτωσαν τα χειρότερα για τους ίδιους αλλά σίγουρα έχασαν τη θέση επιστροφής στην πόλη τους και αναγκάστηκαν να παραμείνουν για ένα 24ωρο ακόμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

17 e1678197915203

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top