ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ακόμα στασιμότητα με τα αρχαία…

Μένουν καλυμμένα από… τεντόπανα και τα έργα ανάπλασης δεν συνεχίζονται.

αρχαία

Κάποιοι απ’ τον Δήμο έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, και μάλιστα εντόνως, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Πολιτείας» που μιλούσε για την αδικαιολόγητη στασιμότητα της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στα τμήματα της Άνω Πόλης όπου βρέθηκαν αρχαία.

Φυσικά και δεν είχαμε αποδώσει ευθύνες στον Δήμο, φυσικά και είχαμε τονίσει ότι ο Δήμος είχε εξασφαλίσει και κονδύλι 120.000 ευρώ για προσωπικό που ζητούσε η Αρχαιολογική υπηρεσία.

Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι φοβήθηκαν πως θα γενικευόταν μια σκέψη περί μη υλοποίησης του υπόλοιπου έργου ανάπλασης της παλιάς Πάτρας, έστω κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχυριστήκαμε.

Όπως και να ‘χει, πάντως, το θέμα είναι ότι η στασιμότητα συνεχίζεται! Και δικαίως έχει εξοργίσει κατοίκους και επαγγελματίες. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί για ανασκαφές.

Τα αρχαία μένουν καλυμμένα από… τεντόπανα και τα έργα ανάπλασης (στα τέσσερα σημεία που βρέθηκαν αρχαία) δεν συνεχίζονται (είπαμε, όχι με ευθύνη του Δήμου, αλλά της Αρχαιολογικής). Οι κάτοικοι ρωτούν: «Θα εμφανιστεί κανείς ή θα περάσουν χρόνια έτσι;».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.