ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αλεπού κυκλοφορεί στον Καστελλόκαμπο εδώ και εβδομάδες!

SOS των κατοίκων για ζώο.

erik mclean OVWn1sbGIYQ unsplash

Δεν είμαι μόνο τα αδέσποτα σκυλιά ή οι γάτες που ευαισθητοποιούν τους πολίτες αλλά και κάποια άγρια ζώα που λόγω της πείνας… κατεβαίνουν από τα βουνά και φθάνουν μέχρι τον αστικό ιστό.

Γνωστός πατρινός από τον χώρο της Εκκλησίας επικοινώνησε με την «Πολιτεία» και ενημέρωσε πως εδώ και εβδομάδες μία αλεπού κυκλοφορεί στο δασάκι στις Δάφνες του Καστελλοκάμπου εκεί που ο Δήμος δημιουργεί ένα ακόμη πάρκο.

Όπως μας είπε το ζώο είναι σχεδόν σκελετωμένο, αφού δεν βρίσκει τροφή. Οι πολίτες δεν την βλέπουν συχνά αφού όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ένα τέτοιο ζώο ξέρει καλά να κρύβεται και να αποφεύγει τον άνθρωπο. Όμως και την περασμένη Τετάρτη είδαν την αλεπού.

Επικοινώνησαν με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου και τους ενημέρωσαν ότι δεν ασχολούνται με τέτοια ζώα, προφανώς επειδή δεν γνωρίζουν, παρά μόνο με σκυλιά και γατιά. Οι περίοικοι άφησαν κάποια ποσότητα τροφής στο δασάκι, όμως είναι πάντα ορατός ο κίνδυνος να την καταναλώσουν άλλα ζώα!

Η «Πολιτεία» επικοινώνησε με τον Σύλλογο για την προστασία της Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ». Όπως μας ενημέρωσαν σε όλη την Ευρώπη οι αλεπούδες έχουν γίνει πλέον… σαν τα αδέσποτα σκυλιά. Το γεγονός ότι η αλεπού του Καστελόκαμπου είναι αδυνατισμένη οφείλεται στην έλλειψη τροφής αλλά πιθανόν και σε κάποια ασθένεια που έχει όπως ψώρα.

«Αν το ζώο πιάνεται τότε μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Αν δεν πιάνεται δεν μπορούμε» μας είπε ο υπεύθυνος του Συλλόγου. Που σημαίνει ότι αν το ζώο πιαστεί με κάποιο τρόπο, τότε ο κτηνίατρος μπορεί να το βοηθήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που αλεπούδες εμφανίζονται στον αστικό ιστό της Πάτρας. Την εποχή της πανδημίας και όταν είχε απαγορευθεί ακόμη και η κυκλοφορία των ανθρώπων, μία αλεπού είχε εντοπιστεί νεκρή στην οδό Κανελλοπούλου. Την είχε σκοτώσει διερχόμενο όχημα. Η αλεπού αυτή εκινείτο… στο έλος της Αγυιάς και είχε γίνει αντιληπτή από κάποιους που τότε… έκαναν βόλτα τα σκυλιά τους ή έκαναν άθληση κατά μόνας!

λυκοσ

Ο Λύκος στην Παναγοπούλα

Τον Μάρτιο του 2022 είχε εμφανιστεί λύκος στην Παναγοπούλα, κοντά στην Ολυμπία οδό. Μάλιστα τον είχαν φωτογραφήσει! Ένα μήνα μετά εντοπίστηκε νεκρή αλεπού στο Καστρίτσι. Στην πηγή που πίνουν νερό οι χωριανοί. To 2020 είχε εντοπιστεί νυφίτσα… στο κέντρο της Πάτρας.

Για να μην αναφερθούμε στα αγριογούρουνα τα οποία κάνουν «πάρτι» στον αστικό ιστό, ενώ έχουν εντοπιστεί να κολυμπούν… ακόμη και στην παραλία της Ναυπάκτου. Είναι προφανές ότι οι εποχές άλλαξαν και τα άγρια ζώα «κατεβαίνουν» στις πόλεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.

mitsotakis erdogan arthrou1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης και Ερντογάν: Άφησαν για αργότερα τα δύσκολα, έδωσαν νέο ραντεβού τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνώντας ότι διαφωνούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν χθες από τη ...