ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αναμένεται νέα πρόσκληση ιατρών για στελέχωση του κατ’ οίκον εμβολιασμού

κατοικον εμβολιασμοι
Η διαδικασία κατ’ οίκον εμβολιασμών στην Πάτρα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εμβόλια σε περισσότερους από 150 συμπολίτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να μετακινηθούν και ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς που γίνονται από τους τέσσερις ιατρούς που συνεργάζονται με το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Διότι υπάρχουν και οι εμβολιασμοί που διενεργούνται παράλληλα από κλιμάκια των Κέντρων Υγείας.

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ήδη παρέμβαση από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου (ένθετη φωτογραφία) προς το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου τις επόμενες μέρες να «ανάψει» το πράσινο φως για να γίνει μία ακόμα ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς γιατρούς ώστε να στελεχώσουν και να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα ομάδα.

Ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί ένας πρόσθετος αριθμός γιατρών, ίσως περισσότεροι από τέσσερις με πέντε, με σκοπό να μπορέσει να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος που μεσολαβεί σήμερα, από την αίτηση του ενδιαφερομένου μέχρι και τον εμβολιασμό του.

Διότι εκτός του ότι υπάρχουν και τώρα πολλοί ηλικιωμένοι που αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη δόση, είναι αναγκαίο να διευκολυνθεί η διαδικασία σε ότι αφορά και τις δεύτερες ή τρίτες δόσεις που πρέπει να γίνουν, σε όσους δηλαδή είχαν επιλέξει το εμβόλιο της Pfizer και όχι το μονοδοσικό της Johnson.

ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ…

Παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν, οι πατρινοί γιατροί που έχουν επιφορτιστεί με την αποστολή του κατ’ οίκον εμβολιασμού ανήμπορων να κινηθούν ηλικιωμένων κι όχι μόνο συμπολιτών, συνεργάζονται άψογα με τα στελέχη του «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Πατρέων και οι δύο πλευρές κυριολεκτικά δίνουν καθημερινό αγώνα για να προλάβουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Σε δηλώσεις της στην «Πολιτεία» η κα Μαστοράκου εμφανίστηκε αισιόδοξη και απολύτως ικανοποιημένη από το πόσο καλά συνεργάζονται οι γιατροί με τα στελέχη του «Βοήθεια στο Σπίτι» τονίζοντας πως έχουν υπερβάλλει εαυτόν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο η έλλειψη οχημάτων και ο μικρός αριθμός γιατρών δυσκολεύει την κατάσταση.

«Τα στελέχη του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ διαμορφώνουν τα δρομολόγια και εξασφαλίζουν με οχήματα της υπηρεσίας τη μετάβαση των γιατρών στα σημεία που πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός», εξηγεί η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας κατ’ οίκον εμβολιασμού ίσα που προλαβαίνουν να πραγματοποιήσουν δύο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Έτσι, αν ο αριθμός των γιατρών αυξηθεί τότε σαφώς θα επιτευχθεί μεγαλύτερη επιτάχυνση της διαδικασίας.

You may also like

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...

Comments are closed.