ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Αναμένεται τόνωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, στην τελευταία στροφή πριν την Πρωτοχρονιά

Facebook
Twitter

Αναθέρμανση της κίνησης από χθες Πέμπτη και από το απόγευμα στην αγορά της Πάτρας καθώς, όπως και τα Χριστούγεννα που προηγήθηκαν, η πλειοψηφία των καταναλωτών έσπευσε τα προηγούμενα 24ωρα να καλύψει άλλες υποχρεώσεις.

Αυτή τη φορά δεν είναι το κόστος για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που περιόρισε την κίνηση κοντά στις παραμονές της εορτής αλλά οι φορολογικές υποχρεώσεις καθώς σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη του έτους!

«Το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε επίπεδο κόστους. Με βάση στοιχεία από το Ινστιτούτο Εμπορίου (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της ΕΣΕΕ, η αύξηση στο κόστος ξεπέρασε το 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2021. Σε αντίθεση των όσων ανακοινώθηκαν σχετικά με το ‘εορταστικό καλάθι’, το καλάθι του νοικοκυριού ήταν φορτωμένο με ανατιμήσεις, στερώντας ρευστότητα από τα μαγαζιά, την περασμένη εβδομάδα.

Μια στροφή πριν τα Χριστούγεννα ο κόσμος βγήκε βέβαια στην αγορά όμως από την Τρίτη που άνοιξαν πάλι τα μαγαζιά η κίνηση παρουσίασε καθίζηση.

Εκτιμούμε πάντως ότι για το διήμερο αυτό (σ.σ. σήμερα Παρασκευή 30 και αύριο Σάββατο 31 του μηνός) η αγορά θα ζεσταθεί και πάλι όπως και τις παραμονές των Χριστουγέννων» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Γιώργος Βαγενάς.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπόριο «απέκτησε» φέτος έναν ανταγωνιστή, το Ρεβεγιόν για Χριστούγεννα και ιδιαίτερα για την Πρωτοχρονιά το οποίο επιστρέφει μετά το κενό της πανδημίας, απορροφώντας τμήμα από το διαθέσιμο εισόδημα.

Παρά την ακρίβεια και την πληθωριστική επέλαση, οι περισσότεροι πατρινοί αυτές τις γιορτές άνοιξαν και πάλι τα σπίτια τους τα Χριστούγεννα κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και αύριο Σάββατο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top