ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – Ανάπλαση Κάτω Πόλης – Ο νέος ανάδοχος είναι ο… παλιός!

gka 40 850x460 1
Ο νέος ανάδοχος που προέκυψε για ένα από τα πιο σημαντικότερα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας είναι ο… παλιός.

Ο  ανάδοχος που αναλαμβάνει τη δεύτερη εργολαβία της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, την ανάπλαση δηλαδή της κάτω πόλης, είναι η εταιρεία που είχε “σπάσει” τη σύμβαση στην προηγούμενη διαδικασία που είχε γίνει για το ίδιο έργο, μη υπογράφοντας την τελευταία στιγμή για καθαρά οικονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερήσει.

Πρόκειται για γνωστή Πατρινή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό χώρο. Με μία διαφορά όμως: Τότε η προσφορά που είχε καταθέσει και είχε πάρει το έργο ήταν με έκπτωση 48%. Αυτή τη φορά η προσφορά που κατέθεσε με έκπτωση μόλις του 18,5%, αφού με τις ανατιμήσεις που έχουν μπει στα οικοδομικά υλικά δεν γινόταν αλλιώς.

Παρόλα αυτά η προσφορά αυτή ήταν και η καλύτερη αφού οι προτάσεις που έγιναν από τις εταιρείες για να αναλάβουν το έργο κατά τη διάρκεια της κατάθεσης προσφορών δεν ήταν περισσότερες από δύο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Είναι τέτοια η κρίση στον κατασκευαστικό χώρο λόγω των ανατιμήσεων που μια εταιρεία δεν ρισκάρει εύκολα για να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο έργο σαν αυτό της ανάπλασης της κάτω πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που αποφάσισε για το θέμα του αναδόχου οι περισσότερες από τις δημοτικές παρατάξεις απείχαν, εκφράζοντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο την διαφωνία τους για την όλη διαδικασία, χωρίς όμως να υπολογίζουν ότι το έργο χωρίς ανάδοχο θα μπορούσε να χαθεί.

Η ανάπλαση της κάτω πόλης περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος (από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη), την διαμόρφωση και άλλον πεζοδρομήσεων στο ιστορικό κέντρο και την δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων. Μένει να δούμε αυτή τη φορά αν πάνε όλα καλά και το έργο ξεκινήσει αφού πέσουν οι υπογραφές της συμβάσεως.

You may also like

Comments are closed.